Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ ДЕПУТАТИ ЗАТВЕРДИЛИ ПРОГРАМУ ТРАНСФОРМАЦІЇ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ЗСО НЕТІШИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ НА 2022-2024 РОКИ

30 тра 2022

 

У п’ятницю, 27 травня, відбулась 23 сесія Нетішинської міської ради VIII cкликання, на порядок денний якої було винесено більше 70 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності територіальної громади. Переважна їхня більшість, уже традиційно, «земельні».

Розпочалось пленарне засідання хвилиною мовчання - вшануванням пам’яті за загиблими українцями від рук російського агресора.

Перед розглядом порядку денного від імені батьків 9-х класів ЗОШ №2 виступила Марина Мильникова. Її цікавило, чому в ЗОШ №2 не буде в наступному навчальному році 10-х та 11-х класів.

Директор НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів та ліцей» Надія Конончук звернулась з проханням не перепрофільовувати їхній навчальний заклад з початковою, базовою та середньою освітою, адже він не потребує додаткового фінансування, матеріально-технічних засобів, в ньому розвинута наукова діяльність, працюють професійні педагогічні працівники, в обласному рейтингу займає 28 місце… Натомість, за її словами, зош №1 не готова стати ліцеєм. У відповідь директор ЗОШ №1 Таміла Соболик зауважила, що всім разом потрібно прийняти виважене рішення, адже на території громади необхідно створити один повноцінний ефективний заклад інноваційного типу. Рішення за депутатами. Якщо це буде не на користь зош №1, вона з цим погодиться.

Як відомо, координаційною радою, до складу якої входили спеціалісти управління освіти, депутати міської ради, директори загальноосвітніх шкіл, голови Рад шкіл, представники учнівського самоврядування та профільної профспілки, після клопіткої різнопланової роботи навесні 2021 року було винесено рішення про створення ліцею на базі ЗОШ №1. За пропозицією координаційної ради 5 загальноосвітніх шкіл буде перепрофільовано. На території громади функціонуватиме 4 гімназії та 1 ліцей.

В Україні триває реформа шкільної освіти. За 3 роки не буде всім звичних загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідно до ст. 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту» будуть початкова школа, гімназії та ліцеї.

Оскільки в громаді, відповідно до рішення координаційної ради, повинен функціонувати лише один ліцей, міський голова Олександр Супрунюк запропонував представникам НВК, які були присутні на сесії, прийняти рішення чи готовий заклад бути ліцеєм без початкової школи. Якщо так, то при обговоренні питання порядку денного на голосування буде винесено 2 пропозиції щодо права перепрофілювання двох закладів на ліцей. І депутати визначатимуться. Представники НВК погодились на пропозицію міського голови.

Виступи ці прозвучали тому, бо в порядку денному 23 сесії значилось питання затвердження програми трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської ради на 2022-2024 роки.

Вже згодом, після обговорення питання, переважною більшістю своїх голосів депутатський корпус міської ради схвалив рішення про створення ліцею на базі ЗОШ №1 та затвердив програму трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської ради на 2022- 2024 роки. Метою цієї програми є створення мережі різних типів закладів загальної середньої освіти, що забезпечить, як територіальну доступність початкової та базової середньої освіти, так і створить умови для здобуття учнями якісної профільної освіти.

Отже, відповідно до прийнятої програми, з 1 вересня 2022 року всі десятикласники нашої громади навчатимуться ЗОШ №1 (новоствореному ліцеї), а в ЗОШ №2, НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів та ліцей», ЗОШ №4 та Старокривинському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-заклад дошкільної освіти» з 1 вересня 2022 року буде припинено набір учнів до десятих класів, оскільки рішення про створення гімназій на базі цих навчальних закладів буде прийнято з 1 вересня 2023 року. Вони забезпечуватимуть здобуття початкової та базової середньої освіти.

Відділ з організаційних питань