Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про захворюваність у Хмельницькій області на особливо-небезпечні інфекції

22 лип 2022

 У І півріччі 2022 року у Хмельницькій області зареєстровано 25 випадків хвороби Лайма (кліщовий бореліоз), проти 20 випадків за аналогічний період минулого року. Найбільше цього річ з приводу укусів кліщів до лікарів зверталися мешканці міст Хмельницький та Кам’янець-Подільський. 
       За 6 місяців 2021 року було зареєстровано 141 випадок туберкульозу органів дихання, а в поточному році — 152 таких хворих. Проте, у порівнянні з попередніми роками, коли фіксували по 500-600 випадків за рік, показники не є високими. Хоча мова, скоріш за все, йде не про зниження захворюваності, а про збільшення кількості недообстежених осіб, у зв'язку з міграцією громадян територією України та за кордон. 
       Якщо у І півріччі минулого року лептоспіроз діагностували лише у 1 хворого, то за аналогічний період цього року зафіксовано уже таких 13 випадків. Збільшення кількості хворих реєстрували, переважно, серед внутрішньо переміщених осіб, котрі протягом певного часу могли перебувати у місцях укриття та підвальних приміщеннях і контактувати з продуктами життєдіяльності мишовидних гризунів. 
      ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” нагадує: дотримання правил особистої безпеки та гігієни, а також вчасна вакцинація можуть врятувати і покращити якість життя громадян.
#ХОЦКПХМОЗУкраїни #ХмельницькийобласнийцентрконтролютапрофілактикихворобМОЗУкраїни