Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ОСВІТЯНИ, ТРИМАЙМО СТРІЙ!

30 сер 2022

ОСВІТА

Сьогодні, 30 серпня, відбулась серпнева зустріч керівників освітянських закладів територіальної громади перед початком нового навчального року. Її організаторами виступили управління освіти та центр професійного розвитку педагогічних працівників.

Проведення традиційної серпневої конференції освітян перед початком навчального року відійшло в минуле, натомість сьогоднішнє живе спілкування виглядало більш дієвим і конструктивним.

Розпочалася зустріч з хвилини мовчання – данини пам’яті за вбитими, закатованими, померлими воїнами та всіма українцями внаслідок повномасштабної війни росії проти нашої держави.

Заступник міського голови Василь Мисько привітав освітян з початком навчального року та вручив грамоти виконавчого комітету представникам освітянської спільноти громади.

Приємне враження залишилось від відеофільму-розповіді про те, яким був минулий навчальний рік у освітян Нетішинської МТГ. На екрані мелькали фото активної волонтерської діяльності, участі в різного роду благодійних акціях, досягнень у професійній майстерності, участь у навчальних тренуваннях з військової підготовки, підготовки до нового навчального року…

Модераторами зустрічі виступили Ольга Бобіна, начальник управління освіти та Ольга Назаренко, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Нові виміри безпеки у 2022/2023 н.р., реалізація права батьків на вільний вибір форми навчання, обов’язкові складові медичної аптечки закладу освіти, розвиток психологічної стійкості, організація роботи з дітьми з числа осіб з особливими потребами – питання, які були винесені для обговорення на серпневу зустріч.

Робота зустрічі була поділена на 2 блоки. І – освіта: нові виміри безпеки, ІІ – форми освіти: перспективи, ризики, альтернативи.

Запрошені на зустріч, а це Андрій Бойчук, фахівець ДСНС, Оксана Деркачук, психолог Центру розвитку педагогічних працівників, Людмила Шпарук, консультант Центру розвитку педагогічних працівників, Ольга Гуменюк, директор Інклюзивно-ресурсного центру, після своїх коротких виступів, що стосувались питань обговорень, відповіли на різного роду запитання учасників зустрічі.

Відділ з організаційних питань