Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НЕТІШИНСЬКА ГРОМАДА ЗАКУПИЛА ДЛЯ ЗСУ ЩЕ 11 АВТОБУСІВ

06 чер 2022

З ПОЧАТКУ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ РОСІЙСЬКИХ ОРКІВ ПРОТИ УКРАЇНИ ЗА КОШТИ НЕТІШИНСЬКОЇ МТГ ЗАКУПЛЕНО 34 АВТО НА ЗАГАЛЬНУ СУМУ 10 МЛН. ГРН.

Через високу активність бойових дій наші Збройні сили постійно мають потребу в техніці. За словами міського голови Олександра Супрунюка, тільки один військовий логістичний центр, куди Нетішинська громада віддає закуплену техніку, потребує не менше 100 пікапів (легковий автомобіль з відкритою вантажною платформою, який використовується для швидкого довозу вантажів). Також військові просять вантажні автомобілі, буси та автобуси для перевезення особового складу.

За кошти громади придбано нещодавно 11 автобусів і вони вчора, 5 червня, вже були доставлені водіями-волонтерами в Нетішин. Дякуємо Івану Ковальчуку, Володимиру Малиняку, Василю Форсюку, Сергію Семенюку, Сергію Михальчуку, Леоніду Бабійчуку, Сергію Шпаку, Олегу Коновалу, Андрію Ясенчуку, Олександру Гею, Олександру Мунтяну.

Допомогли нам в цьому наші українські друзі-волонтери з Латвії. Це, в першу чергу, брати Віталій та Валерій Оленійчуки, їхня громадська організація українсько-латвійської дружби «Юрмала» входить до складу Конфедерації Українців Латвії «Віче». Вони по країні шукають потрібні авто. Всі 11 автобусів були в користуванні, приїхали без серйозних поломок, в нормальному стані.

«У першу чергу нас цікавить ходова якість і двигун. Якщо купити такі нові автобуси, то потрібно декілька мільйонів гривень. Ми заплатили від 206, 7 тис. грн до 243 тис. грн.

Загалом на закупку автомобілей для ЗСУ з місцевого бюджету витрачено 10 млн. грн. Із 34 – 33 авто вже були в користуванні. Також за 1, 2 млн. грн було придбано новий телескопічний навантажувач для однієї з військових частин

З проханням закупити авто звертається багато військових частин, але ми, в першу чергу, віддаємо перевагу тим, в яких служать нетішинські воїни. Вже сьогодні частину автобусів, що доставлено з Латвії, заберуть у військові частини їх представники»,

- зазначив міський голова Олександр Супрунюк.

Відділ з організаційних питань