Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НА ЗАХИСТІ ПРАВ ДІТЕЙ.

10 тра 2022

У дітей не повинно бути нещасливого дитинства, і за це відповідаємо ми, дорослі. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними. Тому турбота про дітей завжди є у пріоритеті нашої держави.
Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи – одна із категорій дітей, які потребують особливої уваги та підтримки від держави. Вони підпадають під статус дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, тому законодавством України для них передбачено ряд соціальних пільг та гарантій.
Одночасно забезпечується контроль за дотриманням прав таких дітей з боку служби у справах дітей. Працівники служби у справах дітей, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), управління соціального захисту населення спільно з поліцією опікуються сім’ями ВПО, в яких є діти.
З початку оголошення військового стану в Україні відбувається контроль за такими сім’ями, одні приїжджають і планують залишитися на довгий час, інші – рухаються далі, ще інші – повертаються назад.
Працівниками служби у справах дітей спільно із представниками поліції проведено денний спільно-цільовий рейд «Сім’я і діти». У ході рейду відвідано 7 сімей, що прибули разом з дітьми із території бойових дій, в яких виховується 13 дітей. Здійснено обстеження умов проживання даних сімей, надана консультаційна допомога щодо захисту прав дітей.
На сьогодні на території Нетішинської МТГ виявлено 1 внутрішньо переміщену дитину з Маріуполя, яка втратила зв’язок з батьками. Хлопчика тимчасово влаштовано у прийомну сім’ю.
Триває просвітницька робота щодо необхідності дотримання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», Сімейного кодексу України щодо відповідальності батьків за виховання дітей, норм та правил співжиття в громаді міста.
Тільки тісна співпраця суб’єктів соціальної роботи, поліції та батьків, допоможе пережити важкі часи, заради щасливого дитинства маленьких українців, адже чужих дітей не буває — усі вони наші.
Служба у справах дітей