Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗІ ЗВІТУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

17 лют 2022

(продовження)

ВІДДІЛИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ  МІСЬКОЇ РАДИ

 

ВІДДІЛ МОЛОДІ ТА СПОРТУ

З місцевого бюджету виділено: - програма розвитку фізичної культури та спорту в Нетішинській МТГ - 1 млн. грн. (фактично використано 998 тис. 384 грн); - цільова соціальна програма реалізації молодіжної політики -  382 тис. 500 грн;

Проведено засідань: 4 - координаційної ради з питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізичної культури і спорту; 4 - комісії з відзнак дітей та молоді, фахівців галузей освіти, культури та спорту; 4 - координаційної ради з питань охорони здоров’я; 2 - комісії з питань надання щомісячної адресної грошової допомоги медичним працівникам Нетішинської МТГ за проживання в орендованому житлі; 2 - комісії з питань матеріального заохочення та стимулювання фахівців галузі охорони здоров’я.

У зв’язку із запровадженням у 2020 році карантинних заходів, пов’язаних із поширеннм коронавірусної хвороби COVID-19, значна робота відділу продовжувалася в напрямку здійснення заходів щодо протидії поширенню COVID-19.

Розроблені: порядок надання щомісячної адресної грошової допомоги медичним працівникам Нетішинської МТГ для часткового  покриття витрат за проживання в орендованому  житлі ( 2 - Центр ПМСД, 1 - СМСЧ була виплачена допомога - 54 тис. грн) та порядок надання одноразової адресної грошової допомоги для матеріального заохочення фахівців галузі охорони здоров’я (2 фахівці КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» отримали допомогу на суму 40 тис. грн.).

На суму 10 тис. грн отримали одноразову грошову допомогу 2 фахівці, які були задіяні у здійсненні заходів із запобігання поширенню COVID-19.

З березня 2020 року відділом продовжується збір, систематизація та узагальнення інформації про поширення у місті  коронавірусної хвороби COVID-19, яка щоденно (включаючи вихідні і святкові дні) надається у відповідні інстанції.

До Всесвітнього дня донора крові 89 почесних донорів України, мешканців Нетішинської МТГ, отримали допомогу на загальну суму 22 тис. 250 грн (відділом підготовлено відповідне розпорядження міського голови).

Підготовлено 5 проєктів розпорядження міського голови, 30 проєктів рішень виконавчого комітету та 13 проєктів рішень міської ради, які стосувалися роботи різних напрямків роботи відділу.

Забезпечено призначення та виплату 45 стипендій міського голови та міської ради для талановитих та обдарованих дітей, перспективних спортсменів та 45 фахівців галузей освіти, культури та спорту.

Проведено 67 спортивних заходів та забезпечено участь спортсменів міста та спортивних команд у 55 обласних та 32 всеукраїнських змаганнях.

У 2021 році звернулося 215 мешканців міста з питань направлення на спортивні змагання, присвоєння спортивних розрядів спортсменам міста, отримання матеріальної допомоги почесним донорам України, виплати стипендій міського голови та міської ради.

 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ

Розглянуто 253 письмових та  563 усних звернень громадян. Взято участь у 84 судових засіданнях. Проведено 30 засідань комісії з питань захисту прав дитини (розглянуто 200 справ,  з них підготовлено та затверджено виконавчим комітетом 143 рішення).

Підготовлено 5 позовів органу опіки та піклування до суду (2 - про позбавлення 2 батьків батьківських прав щодо 3 малолітніх дітей, та 3 - щодо відібрання 6 дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав); 7 висновків органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьків батьківських прав.

Організовано та проведено 74 спільних цільових рейдів, у т.ч. 39 спільно з представниками правоохоронних органів, з них - 38 – вечірні: обстежено 264 сім’ї. Виявлено 66 дітей, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків; вилучено із сімей 6 дітей, 14 дітей повернуто на навчання; 66 батьків попереджено про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків, 22 батьків ініційовано притягнення до адмінвідповідальності.

Проведено роботу стосовно 8 повідомлень щодо вчинення батьками насильства над дитиною (2 батьків притягнуто до адмінвідповідальності, 1 – складено адмінпротокол).

Організовано та проведено: 4 засідання координаційної ради у справах дітей, 12 тижнів профілактики бездоглядності, правопорушень та злочинів серед неповнолітніх.

Виявлено та поставлено на облік: 13 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

24 дитини-сироти та дитини, позбавлених батьківського, 11 - влаштовано під опіку/піклування громадян, 5 - в державні заклади на повне державне утримання, (з них 3 дитини повернуті на виховання батькам), 1 - в сім’ю родички). Одним із батьків (вітчимом) усиновлена 1 дитина. Поставлено на облік  2 сім’ї, як кандидатів в усиновлювачі, 2 сім’ї усиновили 5 дітей.

Знято з обліку: 21 дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах; 6 дітей-сиріт та дітей, позбавленої батьківського піклування.

На обліку перебуває: 27 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах із 11 сімей;

75 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (на первинному обліку перебуває 67 дітей); 25 дітей, усиновлених громадянами Нетішинської міської ТГ, за умовами проживання та виховання яких здійснюється контроль.

На контролі перебуває 36  осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У місті функціонує 5 прийомних сімей (виховується 4 дитини, позбавлених батьківського піклування, та 2 особи із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування).

Використана в повному обсязі субвенція 2020 року з державного бюджету місцевим бюджетам (грошова компенсація) на придбання житла для осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування -1 933 160,00 грн. Придбано житло для 5 осіб (по 386 632,00 грн кожному). Субвенції 2021 року - 2 680 779,00 грн: придбано житло для 2 осіб із числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

На квартирний облік (у список позачерговиків) після 16-річного віку поставлено 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Перебуває на квартирному обліку 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 24 особи із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років.

На виконання програми захисту дітей Нетішинської МТГ на 2020-2024 роки у 2021 році було виділено 263 тис грн - проведено акції: «Творімо добро дітям» (50 тис. грн), «Готуємо дітей до школи» (80 тис. грн); до Дня усиновлення ( 48 піклувальників -26 тис. грн), тренінги (8 тис. грн), до Дня Святого Миколая (54 тис. грн). Надано допомогу 2175 дітям (з них речову – 847 дітям).

( Далі буде).

 Виконавчий комітет