Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗІ ЗВІТУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

16 лют 2022

 

(продовження)

ВІДДІЛИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ  МІСЬКОЇ РАДИ

 

ВІДДІЛ МІСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ

У відділі з 1 січня по 31 грудня 2021 року зареєстровано та розглянуто 357 заяв, з них видано: 14 містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва; 2 відмови у видачі містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва; 4 листи про те, що містобудівні умови та обмеження не надаються; 56 будівельних паспортів для забудови земельних ділянок; 17 відмов у видачі будівельних паспортів для забудови земельних ділянок; 9 паспортів прив’язки для провадження підприємницької діяльності; 35 продовжень дій паспортів прив’язки для провадження підприємницької діяльності; 3 дублікати паспортів прив’язки; 40 висновків щодо погодження проєктів землеустрою для відведення земельних ділянок; 56 наказів про присвоєння адрес; 3 відмови у присвоєнні адреси; 55 витягів з містобудівної документації Нетішина та сіл Старий Кривин, Новий Кривин; 5 відзивів на адміністративні позови.

Підготовлено проєкти рішень на засідання виконавчого комітету: 4 - про перепланування кімнат у гуртожитках, 3 - про переведення нежитлових приміщень у житлові в гуртожитках.

Рішенням виконавчого комітету міської ради від 11 березня 2021 р. затверджено Детальний план частини території у межах вулиць Висоцького та Набережна.

Підготовлено Програму створення та ведення містобудівного кадастру у Нетішинській МТГ на 2021-2022 роки (затверджено рішенням 6 сесії міської ради від 05.02.2021р.).

У рамках реалізації Програми у 2021 році, згідно з договорами, підрядниками виконані роботи: «Розробка та наповнення геоінформаційної системи містобудівного кадастру Нетішинської МТГ» (250 тис. грн); «Виготовлення топографічного плану в масштабі 1:2000 для ведення містобудівного кадастру на території Нетішинської МТГ» (620 тис. грн).

Підготовлено Програму забезпечення містобудівною документацією міста Нетішина на 2021-2022 роки (затверджено рішенням 11 сесії міської ради від 09.07.2021 р.).

Проведено 2 засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у місті.

Проведено громадські слухання: - врахування пропозицій громадськості у проєкті «Внесення змін до Детального плану частини території промислової зони Нетішина» (рішенням 16 сесії  міської ради від 19 листопада 2021 р., затверджено внесення змін); найменування нових вулиць у с. Старий Кривин - вул. Затишна, вул. Миколи Гарбара, вул. Сільцева ( рішенням 16 сесії міської ради від 19 листопада 2021 р. найменовано нові вулиці в с. Старий Кривин).

 

ВІДДІЛ БЛАГОУСТРОЮ ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

Спільно з депутатами, представниками ОСББ, садибної забудови міста та сіл Старий Кривин і Новий Кривин підготовлено Програму співфінансування проєктів у сфері капітальних ремонтів житлового фонду та благоустрою Нетішинської МТГ на 2021-2023 роки (затверджено рішенням 6 сесії міської ради VIII скликання від 5 лютого 2021 р.). У рамках реалізації Програми у 2021 році опрацьовано 6 заявок на проведення ремонту будинків та 22 заявки на проведення капітального ремонту ліфтів загальною кількістю 46 шт.

Проведено 2 робочих засідання комісії з відбору проєктів, які допускаються до фінансування в рамках програми. За результатами розгляду заявок комісією допущено до участі у Програмі 3 заявки, капітальний ремонт ліфтів - 17 заявок ( 42 ліфти).

З місцевого бюджету профінансовано 2017,4 тис. грн на ремонт ліфтів, в тому числі, 8,07 тис. грн - поточні видатки на проведення технічного огляду, 2009,33 тис. грн - капітальний ремонт та експертне обстеження.

Проведено щорічні весняну та осінню акції «За чисте довкілля». До акції долучилися 271 громадянин та комунальні підприємства - зібрано та вивезено 34 куб. м сміття.

Видано дозволи на встановлення 2 опор з розміщенням 4G обладнання для покращення мобільного зв’язку.

Прийнято 8 позитивних рішень за зверненнями ОСББ та управителів щодо надання згоди на улаштування кишень для зупинки автомобілів за кошти співвласників.

За депутатським запитом облаштовано пішохідний перехід по вул. Будівельників.

Виконані роботи з улаштування заїзної кишені у р-ні готелю «Горинь».

Проведено належну підготовку об’єктів соціальної сфери, житлово-комунального господарства (будинки, де управитель КП «ЖКО») та об’єктів дорожньо-мостового господарства до роботи в осінньо-зимовий період, вчасно розпочато опалювальний сезон.

Видано 28 дозволів на порушення об’єктів благоустрою за 2021 рік, складено 2 протоколи за ст.152 КУпАП.

У ході проведених рейдів щодо виявлення порушення правил паркування власниками транспортних засобів направлено 10 звернень з фотоматеріалами щодо порушників до відділення поліції - встановлено 16 осіб, стосовно яких складено протоколи про адмінправопорушення за ст.152 КУпАП.

Рішенням 16 сесії міської ради VIII скликання від 19.10 2021 р. затверджено програму підтримки технічного стану будівель гуртожитків Нетішинської МТГ на 2021-2024 рр.

Ініційовано та направлено ряд звернень щодо проблеми неякісного забезпечення електроенергією сіл Старий Кривин та Новий Кривин. За результатами проведеної роботи АТ «Хмельницькобленерго» буде ініціювати будівництво нової КЛ 10 кВ, та в подальшому здійснювати основне живлення сіл по новозбудованій лінії від ПС «Нетішин».

Спільно з представниками КП «ЖКО» та ВП ХАЕС запроваджено комісійну перевірку з виявлення самовільних підключень до водопровідних мереж у садибній забудові міста. За результатами комісійних перевірок виявлені незаконні врізки до водопровідних мереж, проводились відключення. Роботу комісії планується продовжити і у 2022 році.

Рішенням виконкому від 9 грудня 2021 року затверджено Правила користування системами водопостачання комунальної власності в садибній забудові міста.

 

ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОГО АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОГО КОНТРОЛЮ

Основними завданнями відділу є здійснення, відповідно до законодавства, державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності в єдиному порталі державної електронної системи у сфері будівництва.

За 2021 рік опрацьовано та зареєстровано 108 дозвільних документів, а саме: про початок виконання будівельних робіт/про зміну даних у повідомленні про початок виконання будівельних робіт; про початок виконання підготовчих робіт; дозволи на виконання будівельних робіт; декларації про готовність до експлуатації об’єкта; сертифікати про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Введено в експлуатацію об’єктів будівництва загальною площею 14 549,3 кв.м (нежитлових об’єктів - 2 320,6 кв.м; садибних житлових будинків, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), будівництво яких здійснювалося на підставі будівельного паспорта - загальною площею 3638,4 кв.м, житловою - 1664,93 кв.м; багатоквартирних житлових будинків, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми класом наслідків (СС2), здійснюється на підставі акту готовності об’єкта до експлуатації шляхом видачі відповідними органами ДАБК сертифіката - загальною площею 8590,3 кв.м, житловою -3536,4 кв.м.

За зверненнями від фізичних чи юридичних осіб, відповідно до чинного законодавства, було проведено попередній їхній розгляд та позапланові перевірки. Проведено перевірки достовірності даних, що зазначають замовники будівництва у поданих до відділу документах. Опрацьовувалися дані єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів, а також інших державних реєстрів.

( Далі буде).

 Виконавчий комітет