Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

ШАНОВНА ГРОМАДО!

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міський голова щорічно повинен прозвітувати перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами про свою роботу та роботу місцевих органів виконавчої влади. Традиційно, такі звіти перед громадою за минулий рік відбувалися на початку нового року.

Оскільки нині в Україні діють протиепідеміологічні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), звіт міського голови Олександра Супрунюка відбудеться в режимі онлайн. Про дату та час територіальну громаду буде повідомлено заздалегідь.

Попередньо знайомимо громаду зі звітами роботи за 2021 рік всіх структурних підрозділів виконавчого комітету (відділів, управлінь) та комунальних підприємств Нетішинської міської ради.

 

 ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

Відділи виконавчого комітету міської ради

 

ЗАГАЛЬНИЙ ВІДДІЛ

Основним завданням відділу є документаційно-технічне забезпечення діяльності керівництва, апарату виконавчого комітету міської ради, ведення діловодства, здійснення контролю за строками проходження і виконання документів.

У 2021 році до виконавчого комітету надійшло 5123 одиниць вхідної кореспонденції та 126 запитів на отримання публічної інформації. Зареєстровано та надіслано 5 312 вихідних документів.

Спільно з іншими відділами загальний відділ забезпечував підготовку і проведення засідань виконавчого комітету, здійснював ведення протоколів засідань.

Проведено 37 засідань виконавчого комітету (в т.ч. 13 позачергових), на яких прийнято                   593 рішення (в т.ч 153 рішення з делегованих повноважень). Протягом 2021 року міським головою видано 325 розпоряджень з питань основної діяльності виконкому.

До виконавчого комітету надійшло 1960 письмових та усних звернень громадян (на 404 звернення більше, ніж за 2020 рік - 1556 звернень). Письмових звернень - 1916, що на 379 звернень більше, ніж у 2021 році. На особистих прийомах у міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету міської ради побувало 44 громадянина.

До виконавчого комітету із заявами, скаргами та пропозиціями звернулося - 3788 громадян, які порушили 1960 питань (у 2020 році – 2278, які порушили 1556 питань).

Надійшло 41 колективне звернення, які підписали 1869 громадян (у 2020 році - 31                                    колективне звернення).

Через органи виконавчої влади у 2021 році до виконавчого комітету надійшло 1539 звернень, що становить 78,5 відсотка від загальної кількості звернень, з яких 81 звернення від Хмельницької ОДА, 1456 - від інших органів, установ, організацій. Через уповноважену особу – 1, для повторного розгляду  - 7 звернень.

Зі зверненнями для вирішення певних питань звернулись 279 осіб різних груп інвалідності, 6 одиноких матерів, 9 багатодітних сімей, 1 учасник війни, 2 дитини війни, 3 особи з інвалідністю внаслідок війни, 31 учасник бойових дій, 6 ветеранів праці, 20 учасників ліквідації та осіб, що постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС.

Найбільш актуальними є питання: соціального захисту (914), земельних відносин (695), комунального господарства (66), житлової політики (27), економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньоекономічної, регіональної політики та будівництва, підприємництва (92).

У 2021 році комісією було розглянуто 824 звернення громадян щодо надання матеріальної допомоги. За пропозиціями комісії з місцевого бюджету виділені кошти і сумі 2 млн. 59 тис. 900 грн (відповідно до розпоряджень міського голови на суму 361 тис. 900 грн; відповідно до рішень виконавчого комітету - 1 млн. 698 тис. грн).

За зверненнями 36 громадян виплачено матеріальну допомогу у сумі 90 тис. грн на поховання померлих.

За результатами розгляду: 1512 звернень (77,1%) вирішено позитивно, на 250 звернень (12,7 %) надано роз’яснення, 119 заявникам (6,1 %), відмовлено у задоволенні звернень 13 звернень (0,7 %), переслані за належністю, 5 заяв (0,3%) не підлягають розгляду та 60 звернень (3,1%) перебуває у стадії розгляду.

За результатами розгляду звернень громадян у звітному періоді прийнято 543 рішення міської ради, 62 розпорядження міського голови та 32 рішення виконавчого комітету.

До виконавчого комітету міської ради у 2021 році електронних петицій не надходило.

 

ВІДДІЛ ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

У 2021 році було проведено 13 засідань адміністративної комісії при виконавчому комітеті НМР. Винесено 90 постанов: про накладення адміністративного штрафу - 57; про винесення попередження - 5; про закриття адміністративної справи - 28. Накладено штрафів на загальну суму - 56 300 грн. Сплачено громадянами у добровільному порядку - 36 757 грн.

Проведено 4 засідання міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Претензійна робота. Активно проводиться робота з орендарями щодо недопущення виникнення заборгованості по сплаті орендної плати за користування земельними ділянками та пред’явлення претензій про стягнення заборгованості та укладення договорів оренди землі.

Підготовлено та направлено претензії: з вимогою про укладення договору оренди землі для підприємця на земельну ділянку площею 0,0620 га (добровільно виконав вимоги цієї претензії; 4 - про стягнення безпідставно збережених коштів за період користування земельними ділянками без достатньої правової підстави по вул. Старонетішинська на загальну суму 73076 грн (боржники вимоги претензій не виконали - готується позов до суду); до ТОВ (розташоване на території промислової зони) про стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельними ділянками без достатньої правової підстави( на загальну суму на суму 302 тис. 868 грн).

Позовна робота. Забезпечено представництво у 9 судових справах (3- в порядку адміністративного судочинства; 1- цивільного; 5- господарського).

У 5 справах позивачем була Нетішинська міська рада, усі позови задоволені у повному обсязі та стягнуто в бюджет громади 216 тис. 248 грн. У 4 справах міська рада виступала відповідачем (у 3 справах судове рішення було на користь міської ради).

Упродовж 9 місяців 2021 року опрацьовано 47 позовів про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини та встановлення факту, що має юридичне значення.

До Нетішинського міського суду надійшло 7 адміністративних позовів про скасування постанов адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради, прийнятих за результатами розгляду адмінпротоколів стосовно мешканців Нетішинської МТГ. За результатами розгляду по 5  адміністративних позовах суд підтвердив підтвердив законність винесених адміністративною комісією постанов. Розгляд 2-ох адмінпозовів перебуває на розгляді.

 (Початок. Далі буде).

 Виконавчий комітет