Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ЧАСТКОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ВИТРАТ НА ПІДКЛЮЧЕННЯ ДО ВОДОГОНУ В САДИБНІЙ ЗАБУДОВІ МІСТА

13 січ 2023

❗️Сьогодні 12 січня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулось чергове засідання виконавчого комітету. На порядок денний було винесено 24 питання, що стосувалися різних сфер життєдіяльності Нетішинської МТГ.

❗️Прийнято рішення про передачу комплектів аварійного освітлення (акумулятори з усіма необхідними комплектуючими) з балансу виконавчого комітету на баланси закладів дошкільної освіти, ліцеїв, ЗПО «БДТ» та КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин». Також, відповідно до рішення виконкому, передано маски-респіратори FFP2 з позабалансу виконавчого комітету на позабаланс закладів освіти, закладів охорони здоров’я та Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

❗️Затверджено порядок часткової компенсації витрат окремим категоріям громадян на підключення до водогону в садибній забудові міста та встановлено її розмір. На 2023 рік - 500 грн на одне домоволодіння. Відтепер компенсація виплачуватиметься лише після укладання та підписання відповідного договору з надавачем комунальної послуги - КГ ВП ХАЕС.

❗️Декілька рішень виконкому прийнято в рамках реалізації місцевої програми «Турбота». Всі рішення стосуються окремих категорій громадян, які зареєстровані на території Нетішинської МТГ.

Так, надано особам з інвалідністю 1 групи загального захворювання та з дитинства і дітям з інвалідністю до 18 років пільгу з оплати послуги з управління/внесків на управління багатоквартирним будинком у розмірі 100% знижки в межах 21 кв. м загальної площі житла на 1 особу з інвалідністю/дитину з інвалідністю та додатково 10, 5кв. м на сім’ю, за умови, що вони не користуються такою пільгою або житловою субсидією; затверджено порядок відшкодування витрат окремим категоріям громадян за надані пільги з оплати послуг зв’язку, а саме, абонентної плати за користування квартирним телефоном; затверджено порядок відшкодування витрат за надані послуги з безкоштовного зубопротезування пільгових категорій громадян; про підвезення до місця навчання і додому школярів, які потребують корекції фізичного та (або) розумового (психічного) розвитку (КЗ «Острозька спеціальна школа N 1 І-ІІІ ступенів та КЗ «Острозька спеціальна школа N 2 І-ІІ ступенів»); про забезпечення перевезення у спеціальні медичні заклади та додому осіб з нирковою недостатністю, які потребують процедури гемодіалізу штучної нирки); затверджено порядок часткового відшкодування витрат з оплати електроенергії особам з інвалідністю 1 групи загального захворювання та з дитинства і дітям з інвалідністю, які проживають в приватних житлових будинках; про забезпечення окремих категорій соціально незахищених громадян безкоштовними продуктовими наборами та хлібобулочними виробами; про забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян на міських, приміських автобусних маршрутах та залізничним транспортом приміського сполучення.

❗️Прийнято рішення виконкому про організацію харчування дітей і осіб з інвалідністю у Нетішинському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Мрія» на 2023 рік: встановлено вартість безоплатного харчування дітей з інвалідністю, які відвідують різновікову групу – 85, 50 грн на 1 дитину в день; безоплатне харчування осіб з інвалідністю, які відвідують групу соціальної адаптації – 99, 36 грн на 1 особу в день.

❗️Серед прийнятих рішень: внесено зміни до порядку часткової компенсації вартості генераторів в умовах воєнного стану; визначено величину опосередкованої вартості наймання оренди житла в місті в IV кварталі 2022 року в розмірі 445, 10 грн; затверджено положення про надання платних послуг у КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» та встановлено їхню вартість; про надання малолітній дитині статусу дитини, позбавленої батьківського піклування; про збереження права на користування житлом за малолітньою та ін..

❗️ Відповідно до поданих заяв, для 4 мешканців територіальної громади надано матеріальну допомогу в розмірі від 3 до 10 тис. грн.

Відділ з організаційних питань