Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ

06 чер 2022

3 червня під головуванням Василя Миська, заступника міського голови, відбулося чергове засідання координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Начальник служби у справах дітей Антоніна Карназей проінформувала про проведення в 2022 році Міжнародного дня захисту дітей. Усі заходи, які були затверджені рішенням виконавчого комітету, проведені їхніми виконавцями та висвітлені на офіційних сторінках у соціальній мережі Facebook.

За інформацією Тетяни Янюк, заступника начальника управління соціального захисту населення, оздоровлення та відпочинок дітей здійснюється відповідно до ЗУ «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та міської програми організації відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків Нетішинської МТГ. Оздоровлення здійснюється за рахунок коштів державного, обласного та місцевого бюджетів. У 2022 році на міську програму організації відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків передбачено коштів з місцевого бюджету в сумі 2 239 тис. грн. Однак, із введенням в Україні з 24 лютого 2022 року воєнного стану, роботу, пов’язану з оздоровленням та відпочинком дітей, призупинено.

Валентина Околот, заступник начальника-завідувач відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей, проінформувала про здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей і здійснення контролю за станом виховання утримання та розвитку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих під опіку/піклування, в прийомні сім’ї громадян міста. Вона зазначила, що в міській територіальній громаді проживає 74 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, 28 усиновлених дітей, за якими постійно здійснюється нагляд з дотримання законних прав та інтересів дітей.

Лейтенант поліції, інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області, Ольга Семенюк, проінформувала про аналіз стану дитячої злочинності серед дітей Нетішинської МТГ, профілактику злочинів та правопорушень серед неповнолітніх, запобігання вчиненню злочинів неповнолітніми під час літніх канікул 2022 року та зазначила, що рівень злочинності, в порівнянні з минулими роками, істотно знизився. З початку 2022 року не було зареєстровано жодного злочину, вчиненого неповнолітніми.

Ірина Троцюк, головний спеціаліст відділу з питань профілактики правопорушень, бездоглядності та соціального захисту дітей служби у справах дітей, повідомила, що наразі на обліку служби 37 дітей із 14 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. За 5 місяців 2022 року до служби надійшло 3 повідомлення про жорстоке поводження з дітьми. У 3 випадках складені адмінпротоколи, відповідно до ст.184 КУпАП. До адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків притягнуто 6 батьків та 28 попереджено.

Рішенням координаційної ради затверджено заходи щодо профілактики бездоглядності, бродяжництва, правопорушень та злочинності серед дітей Нетішинської МТГ та оперативний штаб з питань дієвого реагування щодо негативних проявів серед дітей Нетішинської МТГ під час літніх канікул 2022 року, а також інші рішення, що спрямовані на захист інтересів дітей нашої громади.

Підбиваючи підсумки голова координаційної ради Василь Мисько зазначив, що головним у роботі з питань захисту прав дітей є співпраця усіх служб, відділів, управлінь, які працюють із сім'ями та дітьми. Саме завдяки налагодженій співпраці і взаємодії можливо вирішити будь-які проблемні ситуації.

Служба у справах дітей