Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ: ЗАТВЕРДЖЕНО МЕРЕЖУ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

08 вер 2022

Сьогодні, 8 вересня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради. На порядок денний було внесено 29 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності Нетішинської міської територіальної громади.

Рішеннями виконкому затверджено план заходів щодо складання проекту бюджету громади на 2023 рік та внесено зміни до бюджету громади на 2022 рік.

Прийнято рішення про початок опалювального сезону. За умови, якщо протягом 3 діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме + 8 °С і нижче, у Нетішині він розпочнеться з 1 жовтня у закладах освіти, культури та охорони здоров’я; з 15 жовтня – у житлових будинках, інших будівлях соціально-культурного та промислово-побутового призначення; у Старому Кривині - з 15 жовтня.

Призначено з 1 вересня 2022 року по 31 травня 2023 року стипендії для 30 обдарованих та талановитих дітей і молоді, перспективних спортсменів (500 грн щомісячно) та для 30 фахівців галузей освіти, культури та спорту ( 800 грн щомісячно).

Рішенням виконкому затверджено на 2022/2023 навчальний рік фактичну мережу закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Нетішинської МТГ.

Отже, у восьми ЗДО Нетішина та ліцеї №5 налічується 1 534 дитини (82 групи, з них 27 груп – інклюзивні). У 5 закладах ЗСО навчається 4 314 дітей (школа І ст. – 1 655 учні, ІІ ст. – 2 128, ІІІ ст. – 531). У 25 гуртках ЗПО «БДТ» займатимуться 842 дитини, у 19 гуртках ЗПО клуб «Юний технік» - 374 дитини, у 17 гуртках ЗПО «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» - 330 дітей.

На засіданні виконкому були прийняті рішення щодо низки «житлових» питань: взято громадян на квартирний облік; визначено житлові приміщення, які включено до фонду житла для тимчасового проживання громадян та продовжено громадянам термін проживання в таких житлових приміщеннях; надано громадянам дозвіл на реєстрацію місця проживання в кімнатах гуртожитку, що належать до комунальної власності; надано громадянам житлові приміщення у гуртожитках; передано у приватну власність житлове приміщення в гуртожитку.

Надано одноразову адресну грошову допомогу в сумі 20 тис. грн для матеріального заохочення лікарю-терапевту (молодий спеціаліст) та призначено щомісячну адресну грошову допомогу для часткового покриття витрат за проживання в орендованому житлі.

Серед прийнятих рішень: встановлено тарифи на платні послуги, які надаються КЗ «Палац культури міста Нетішина; безоплатно передано матеріальні цінності з балансу ліцеїв №2, №3, №4, № 5 на баланс ліцею №1; внесено зміни до місцевих програм: підтримки технічного стану будівель гуртожитків та заходів національного спротиву.

Для 11 мешканців міської територіальної громади надана одноразова грошова допомога, розмір її становить від 3 до 10 тис. грн.

Відділ з організаційних питань