Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ: ПРИЙНЯТО РІШЕННЯ ЩОДО СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ УЧАСНИКІВ АТО/ООС

27 січ 2022

Сьогодні, 27 січня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка, в онлайн режимі відбулось чергове засідання виконавчого комітету Нетішинської міської ради. На розгляд порядку денного було винесено 19 питань, що стосуються різних сфер життєдіяльності територіальної громади. У ході засідання одне питання було знято з розгляду.

Внесено зміни до попереднього рішення «Про надання фінансової допомоги суб’єктам господарювання за рахунок коштів бюджету Нетішинської МТГ» (від 19 травня 2020 року). Відповідно до прийнятих змін, у 2022 році триватиме часткове відшкодування вартості реєстраторів розрахункових операцій, що були придбані суб’єктами господарювання в 2021 році та будуть придбані в 2022-му.

Внесено зміни і до прийнятого в грудні 2021 року Положення про територію тимчасового утримання безпритульних тварин та відлов тварин на території Нтішинської МТГ КП НМР «Комфорт» (зміни стосувались норм годування кормами одного собаки на добу).

Прийнято рішення про видалення зелених насаджень по вул. Енергетиків (відповідно до акту обстежень).

Затверджено Положення про надання платних послуг КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» та їхніх перелік. Серед них: клініко-діагностичні, бактеріологічні, офтальмологічні ендоскопічні та рентгенологічні дослідження; штучне переривання вагітності; дослідження ультразвукової та функціональної діагностики; оздоровчий масаж, гімнастика, бальнеологічні процедури (з метою профілактики захворювань); утримання тіл померлих у холодильній камері; перебування громадян за їхнім бажанням у медичних закладах з поліпшеним сервісним обслуговуванням; медичні огляди певних категорій працюючих; консультативні послуги вузьких спеціалістів за зверненням громадян, що надаються без направлення лікаря; медичне обслуговування закладів відпочинку всіх типів, спортивних змагань, масових культурних та громадських заходів; стоматологічна допомога, що надається населенню госпрозрахунковими відділеннями, кабінетами закладів охорони здоров’я.

Визначено види громадських робіт для виконання засудженими та особами, які вчинили адмінправопорушення, безоплатних суспільно корисних робіт у Нетішинській МТГ у 2022 році.

Прийнято рішення про проведення виплати стипендій для 45 обдарованих і талановитих дітей та молоді, перспективних спортсменів за період з 1 січня по 31 травня 2022 року ( 300 грн щомісячно) і стипендій міського голови та міської ради для 45 фахівців галузей освіти культури та спорту (600 грн щомісячно).

Рішенням виконкому прийнято декілька рішень, що стосувались соціального захисту учасників АТО/ООС: про забезпечення відшкодування вартості витрат на проходження медичних оглядів, якщо це не пов’язано з їхнею професійною діяльністю, та отримання ними сертифікатів та медичних довідок; про звільнення від оплати послуг з управління (внесків на утримання) багатоквартирним будинком; про забезпечення лічильниками обліку води.

Звільнено у 2022 році громадян окремих категорій від плати за соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) Нетішинським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг): одиноких осіб похилого віку та одиноких осіб з інвалідністю, що не мають рідних, які повинні їм забезпечити догляд та допомогу; осіб з інвалідністю внаслідок Другої світової війни. Також внесено зміни до попереднього рішення виконкому (від 22 січня 2015 року) «Про затвердження середніх цін на ритуальні послуги для забезпечення проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій і осіб інвалідністю внаслідок війни».

Рішенням виконкому для 38 мешканців територіальної громади надано матеріальну допомогу на лікування та у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем. Розмір її становить від 3 до 10 тис. грн.

Відділ з організаційних питань