Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

З 2003 року в третю суботу травня Україна відзначає День Європи

21 тра 2022

ШАНОВНА ГРОМАДО!
З 2003 року в третю суботу травня Україна відзначає День Європи.
Для нас, українців, цей день набув особливого значення, адже нашу країну і ЄС нині єднають не лише спільні цінності та культура: країни, які до 24 лютого були просто сусідами, стали для українців близькими друзями, помічниками прихистком та порятунком від російської агресії.А Україна стала для всієї Європи міцним щитом, яка боронить її від імперських путінських зазіхань. Українці - приклад мужності героїзму, незламності та єдності.
Ми підтвердили, що гідні приєднатися до спільноти європейських країн.Маємо надію, що Україна незабаром стане повноправним членом Європейського Союзу.
Традиційно у День Європи в Україні, і в нашому місті зокрема, відбувалися різні святкові заходи. Наразі в Україні йде повномасштабна війна з російським окупантом. Вона внесла корективи і змінила життя українців...У ці дні наша Нетішинська громада у жалобі: ми сьогодні попрощатися з Леонідом Коржем, а двома днями раніше - з Олександром Саєцьким, хоробрими воїнами ЗСУ, які віддали своє життя за Україну, загинувши на полі бою.
Ми мусимо перемогти російську орду і стати європейською країною. Цього дуже хотіли наші нетішинські воїни-герої, цього хочемо і будемо прагнути і ми - всі українці.
Україна - це Європа!
Олександр Супрунюк, міський головa