Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

З 11 квітня стартувала нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

13 кві 2022

З 11 квітня 2022 року діє весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів.

Любительський та спортивний лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області в межах району діяльності Управління Держрибагентства у Хмельницькій області, заборонений у такі строки:

– у річках та їх кореневих водах з 11 квітня по 30 травня (включно);

– на водосховищах з 11 квітня по 20 червня (включно);

- в придаткових системах водних об’єктів (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 11 квітня по 10 липня (включно).

Також до 30 червня продовжує діяти заборона на добування раків на час виношуванням ними ікри та першої линьки. 

 

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

 

Хмельницьким рибоохоронним патрулем створена інтерактивна мапа ділянок, де любительське рибальство дозволено в нерестовий період 2022 року з берега однією вудкою з одним гачком чи спінінгом. Карта доступна для перегляду за  

Окрім того, під час нересту забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства: (068) 384 98 10.