Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

До відома платників земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельного податку…

15 сер 2022

До уваги власників та користувачів земельних ділянок, часток (паїв), а також власників будинків більше 120 м2 та квартир більше 60 м2 та іншого нерухомого майна, що знаходиться на території Нетішинської міської територіальної громади!

Нетішинської міська рада повідомляє Вас про обов’язковість вчасної сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно та інших платежів.

Податки є основою формування бюджету територіальної громади та держави в цілому, завдяки якому здійснюються видатки на різні суспільні потреби. Вчасно сплачені податки є тим фінансовим ресурсом, який гарантує нашій громаді повноцінну життєдіяльність в умовах війни.

Всі громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном мають сплачувати обов’язкові платежі або податки державі. Зокрема, власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від плати за землю.

Відповідно до Податкового кодексу України плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є місцевим податком у складі податку на майно.

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи та іноземці, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості, в тому числі її частки, відмінної від земельної ділянки. 

Нагадуємо громадянам, які отримали повідомлення-рішення від
ГУ ДПС у Хмельницькій області про розмір земельного податку на 2022 рік, та/або повідомлення-рішення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2021 рік, що вашим обов’язком є сплата розрахованої суми протягом 60 днів від дати отримання такого повідомлення.

 Граничний термін сплати визначених в рішеннях-повідомленнях податкових зобов’язань 31 серпня 2022 року.

У разі, якщо громадяни не отримали такі повідомлення, але мають  у власності земельні ділянки та/або об’єкти оподаткування,  або не згідні з визначеним розміром податку,  необхідно звернутись для уточнення правомірності та правильності нарахування податку до спеціалістів ГУ ДПС у Хмельницькій області за адресою: м. Нетішин, вул. Шевченка 1, каб. 1 або зателефонувати за номером 9-06-40. 

За несплату земельного податку, податку на нерухоме майно та орендної плати Ви, в першу чергу, несете відповідальність перед Законом, а також наносите збитки місцевому бюджету.

Шановні платники податків, з метою недопущення формування податкового боргу, просимо Вас у законодавчому порядку сплатити податкові зобов’язання.