Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВИЗНАЧЕНО БАНК ДЛЯ ДЕПОЗИТУ

05 січ 2022

Сьогодні, 5 січня відбулось засідання конкурсної комісії з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Нетішинської МТГ на вкладних (депозитних) рахунках у банках.

Згідно з чинним законодавством, участь у конкурсі брали лише ті банківські установи, в яких держава володіє 75% чи більшими відсотками статутного капіталу. Для участі в конкурсі подали документи: ПАТ АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк», АТ «Державний ощадний банк України».

Відповідно до поданих пропозицій, переможцем конкурсу визнано АТ «Державний ощадний банк України» (запропонована ним відсоткова ставка 6,7%), інші банки надали пропозицію 6, 6% та 6,5%.

За словами Валентини Кравчук, начальника фінансового управління виконавчого комітету, голови комісії, у 2022 році в банківській установі будуть розміщені тимчасово вільні кошти бюджету Нетішинської МТГ у сумі майже 15 млн. грн. Тимчасово вільні кошти – це обсяг коштів місцевого бюджету, який тимчасово не використовується (проведення тендерних закупівель, перевиконання обсягу надходжень та ін..), і відволікання яких не призведе до втрати платоспроможності бюджету та виникнення заборгованості.

Слід зазначити, що в минулому році, помістивши аналогічну суму коштів на депозитний рахунок у АТ «Державний ощадний банк України», бюджет нашої громади додатково отримав 663 тис. грн (відсоткова ставка 5,7%).

Відділ з організаційних питань