Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

БЛАГОУСТРІЙ: ЗАМОВНИКОМ ЗЕМЛЯНИХ РОБІТ ПО ПРОСПЕКТУ НЕЗАЛЕЖНОСТІ Є ВП ХАЕС

03 сер 2022

Останнім часом до виконавчого комітету міської ради все частіше телефонують нетішинці. Вони обурені тим, що розпочаті земляні роботи, пов’язані з розриттям дорожнього покриття та тротуару по проспекту Незалежності і вул. Набережна, призупинені. У людей виникає багато незручностей через перекриття дороги на вул. Набережна та через великий відрізок демонтованого тротуару - незручно обходити територію, де проводяться роботи. Стурбовані нетішинці і тим, що пошкоджено благоустрій території - знищено декоративні кущі та підірвано коріння декількох дерев і забрано від них землю.

«Чому влада не реагує? Хто має відновити зелені насадження, які знищені? Скільки ще триватимуть роботи ?», - запитують нетішинці.

Замовником робіт з реконструкції теплової мережі із заміною труб на проспекті Незалежності в районі перехрестя з вул. Набережна є ВП ХАЕС. Виконавчим комітетом для ПП «СІАД-СЕРВІС» (підрядна організація) 27 травня 2022 року було дано дозвіл на порушення об’єктів благоустрою (на земляні або монтажні роботи, пов’язані з розкриттям дорожнього покриття вулиці, а також на роботи, пов’язані з порушенням благоустрою об’єктів зеленого господарства). Дозвіл діє з 10 червня до 15 вересня 2022 року.

До початку проведення робіт, 10 червня на офіційному сайті Нетішинської міської ради та на сторінці виконавчого комітету в соціальній мережі Фейсбук була оприлюднена інформація про перекриття дороги та тротуару і вказівники їхнього об’їзду транспортом та напрямок руху для пішоходів.

«Відповідно до Правил благоустрою на території міста Нетішина під час проведення будь-яких робіт на земельній ділянці, на якій залишились зелені насадження, забудовник зобов’язаний вживати заходів щодо збереження зелених насаджень, що залишились на ділянці.

Видалення зелених насаджень має здійснюватися згідно з Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045.

Видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого комітету на підставі ордера або за наявності повідомлення про початок виконання підготовчих робіт, повідомлення про початок виконання будівельних робіт або дозволу на виконання будівельних робіт. Підставою для прийняття рішення компетентним органом є заява про видалення зелених насаджень, подана юридичною чи фізичною особою.

Відновна вартість зелених насаджень, що належать до комунальної власності, сплачується до відповідного місцевого бюджету.

Разом з тим, сплата відновної вартості зелених насаджень не проводиться у разі проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі», - прокоментувала ситуацію Анна Тонка, начальник відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету.

За словами Любові Вадець, начальника дільниці з озеленення та прибирання територій КП «Благоустрій», майже всі кущі спіреї Вангутта врятовані - пересаджені на території гуртожитків. Що стосується дерев, то вони росли на території теплотраси і тому під час виконання земельних робіт пошкоджена їхня коренева система. Стан дерев можна буде визначити після завершення робіт.

Відділ з організаційних питань