Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

28 липня ми вперше відзначаємо День Української Державності

28 лип 2022

ШАНОВНА ГРОМАДО!

28 липня ми вперше відзначаємо День Української Державності. Українська державність розпочалась із заснування Києва, столиці Київської Русі. Тому саме 28 липня, у день хрещення Київської Русі князем Володимирому 988 році, ми і відзначаємо, відповідно до прийнятого Верховною Радою України закону, нове державне свято.

Давня Русь успішно долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору. Її державотворчі традиції продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про начебто єдність походження українського та російського народів. Відзначатимемо вперше нове державне свято на шостому місяці повномасштабної війни після 8-річної війни на Луганщині та Донеччині. Після всього жахіття кровопролитної війни українці ніколи не віддадуть своєї держави, своєї землі, своєї незалежності ненависному ворогу - російським оркам. Українців не зламати, а їхній дух не побороти.

Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу, всім своїм єством тут, в тилу, допомагати нашим доблесним Збройним Силам України - це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов'язково виконаємо.

Олександр Супрунюк, міський голова