Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

МІСЬКА РАДА ПРИЙНЯЛА ЗВЕРНЕННЯ ДО СВЯЩЕННОСЛУЖИТЕЛІВ ТА ПАРАФІЯН УКРАЇНСЬКИХ ПРАВОСЛАВНИХ ЦЕРКОВ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ, РОЗТАШОВАНИХ НА ТЕРИТОРІЇ НЕТІШИНСЬКОЇ МТГ

17 бер 2022

Сьогодні, 17 березня, в режимі онлайн відбулась 22 (позачергова) сесія Нетішинської міської ради. На порядок денний було винесено 2 питання.

Міська рада прийняла рішення звернутися до командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України щодо включення добровольчого формування Нетішинської МТГ до загальної кількості добровольчих формувань територіальних громад. Також погодили обраного ініціативною групою Василя Войцеховського кандидатом на посаду добровольчого формування Нетішинської МТГ.

Депутати міської ради підтримали звернення Нетішинської міської ради до священнослужителів та парафіян Українських православних церков Московського патріархату, розташованих на території Нетішинської МТГ. У ньому, зокрема, йдеться: «…враховуючи потурання російській владі, з метою консолідації українського народу, пропонуємо священнослужителям Українських православних церков Московського патріархату, розміщених на території Нетішинської територіальної громади», вжити всіх необхідних заходів щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з Московського патріархату. Парафіян зазначених церков закликаємо не підтримувати Московський патріархат. Хочеться вірити, що між вами є свідомі люди, які здатні думати розумом. Знайдіть в собі мужність сказати «НІ», як це зробили багато вірних священиків у 2018-2019 роках, і ми в єдності переможемо ворога».

Відділ з організаційних питань