Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Шановні орендарі земельних ділянок комунальної власності та платники земельного податку

18 січ 2021

Згідно з рішенням шістдесят шостої сесії Нетішинської міської ради VII скликання від 20.12.2019 року № 66/4300 затверджена технічна документація з нормативної грошової оцінки земель населеного пункту міста Нетішин.

Відповідно до статті 271 Подакового кодексу України вищеозначене рішення оприлюднене у встановлений законодавством термін  та застосовується з 01 січня 2021 року.

 

Відповідно до вимог статті 18 Закону України «Про оцінку земель» нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться відповідно до державних стандартів, норм, правил, а також інших нормативно-правових актів на землях усіх категорій та форм власності, розташованих у межах населених пунктів незалежно від їх цільового призначення - не рідше ніж один раз на 5-7 років.

 

Зміна нормативної грошової оцінки земель населеного пункту міста Нетішин є підставою для внесення змін до договору оренди землі та відвовідно зміни розміру земельного податку. Враховуючи вищевикладене повідомляємо, що орендарі  земельних ділянок комунальної власності та платники земельного податку зобов'язані переглянути розмір плати за землю.

 

Орендарі земельних ділянок комунальної власності  зобов’язані                      з 01 січня 2021 року:

 

1. Отримати витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки у територіальному органі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин (відділ у м. Нетішині Міськрайонного управління Головного управління у Славутському району та м.Нетішині Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області).

 

2. Проаналізувати договір оренди землі.        

У випадку, якщо договір оренди землі містить умови, що при зміні розміру нормативної грошової оцінки земель, за рішенням міської ради, орендар має самостійно виконати розрахунок орендної плати на підставі оновленої нормативної грошової оцінки земельної ділянки,  то орендар має  здійснити такий розрахунок  та подати його разом з витягом з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки до відповідного контролюючого органу, що реалізує державну податкову політику, за місцезнаходженням земельної ділянки.

 

У випадку, якщо договір оренди землі не містить відповідного пункту то орендар зобов’язаний звернутся до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) (просп. Курчатова, 1/1, м. Нетішин, Хмельницька область) із відповідною заявою, встановленого зразка про внесення змін  до договору оренди землі, в частині зміни розміру орендної плати за землю у зв'язку зі зміною нормативної грошової оцінки земель населеного пункту міста Нетішин.

 

Платники земельного податку (суб’єкти господарювання) зобов’язані                з 01 січня 2021 року:

 

1.  Отримати витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки у територіальному органі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин (відділ у м. Нетішині Міськрайонного управління Головного управління у Славутському району та м.Нетішині Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області).

2. Самостійно обчислити розмір земельного податку виходячи з розміру нової нормативної грошової оцінки земельної ділянки.
            3. Подадати до контролюючого органу, що реалізує державну податкову політику, за місцем знаходження земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік разом з витягом  з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

 

Окрім того зазначаємо, що при поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, а надалі такий витяг подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі (п.286.2 ПКУ).