Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

07 лип 2021

Відповідно до річного плану роботи, під головуванням заступника міського голови Василя Миська, 6 липня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на розгляд якого було винесено 12 справ.
Членами комісії розглянуто одну справу про виконання батьком батьківських обов’язків щодо малолітньої дитини. Рішенням комісії рекомендовано батька попередити  про відповідальність за неналежне виконання ним батьківських обов’язків.
Чотири справи стосувалися надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьків батьківських прав. Щодо однієї справи  батька попереджено про відповідальність за неналежне виконання ним батьківських обов’язків та надано термін для налагодження стосунків з дитиною. Три справи, у зв’язку із відсутністю батьків на засіданні комісії,  перенесено на наступне засідання.
Органу опіки та піклування рекомендовано надати дозвіл на психіатричне обстеження та надання амбулаторної  психіатричної допомоги малолітній дитині без згоди батька, а також надати статус дитини, позбавленої батьківського піклування, шести малолітнім дітям: у чотирьох дітей одинока мати позбавлена відносно них батьківських прав, 2 дитини відібрані у батьків судом  без позбавлення їх батьківських прав. 
За зверненням бабусі чотирьох малолітніх внуків розглядалася справа про призначення її опікуном над ними (мати дітей позбавлена щодо них батьківських прав, батько записаний відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України). 
Позитивне рішення мала справа щодо вчинення правочину з житлом, співвласником та право користування яким мають малолітні діти. Батькам буде надано дозвіл з дотриманням  майнових прав дітей.
Розглянуто питання щодо збереження за чотирма малолітніми, які залишилися без батьківського піклування, права на користування житлом.
Членами комісії затверджено індивідуальні плани соціального захисту п’яти дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з урахуванням нових потреб дітей та сімей.
Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей, доповіла про організацію роботи з влаштування дітей на виховання в сім’ї та щодо правового регулювання влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Служба у справах дітей