Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Увага!!! З 1 квітня 2021 року стартує весняно-літня заборона на лов риби.

31 бер 2021

Відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області Державного агентства рибного господарства України від 22 березня 2021 року № 20-од встановлені такі терміни заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області:

  • У річках та їх кореневих водах з 01 квітня по 20 травня (включно)
  • На водосховищах, озерах, ставках з 01 квітня по 10 червня (включно)
  • В придаткових системах водних об’єктів (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені з 01 квітня по 30 червня (включно).

Термін заборони на лов (добування) раків під час виношування ними ікри, личинок та першої ліньки  визначено наказом Хмельницького рибоохоронного патруля від 27 листопада 2020 року № 101-од  з 01 грудня 2020 року по 30 червня 2021 року включно.

Нерестовищами оголошено усі  рибогосподарські водні об’єкти, що знаходяться в межах району діяльності Хмельницького рибоохоронного патруля. Основними місцями нересту вважаються  мілководні, зарослі водною рослинністю ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки на  річках, озерах, водосховищах та інших об’єктах.

На період масового ходу і нересту риби забороняється:

  • проведення змагань зі спортивного рибальства та  підводного полювання;
  • проведення днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщаноракушкової суміші
  •  пересування будьяких плавзасобів, за винятком проходу фарватером, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів у випадках надзвичайної потреби, крім суден спеціально уповноважених органів, які  здійснюють охорону  водних біоресурсів  на рибогосподарських об’єктах, оголошених нерестовищами.

Любительське рибальство  дозволено у нерестовий період однією поплавковою  або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега лише у встановлених місцях. З географічними координатами заборонених та (або) дозволених  для рибальства місць у нерестовий період  можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/2PBfmyt

З повним текстом наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/31vPzuj