Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Старому Кривині відбулися громадські обговорення щодо реорганізації шкіл в громаді

02 бер 2021

Відповідно до вимог законодавства перепрофілювання закладів у сільській місцевості може відбуватися лише після громадського обговорення. У неділю, 28 лютого, в Старокривинському будинку культури відбулися громадські слухання з питань реформування закладів загальної середньої освіти в Нетішинській громаді. 
Окрім місцевих жителів на заході побували міський голова Олександр Супрунюк, секретар міської ради Іван Романюк, начальник управління освіти виконкому міської ради Ольга Бобіна, спеціалісти управління, депутати Шепетівської районної ради та Нетішинської міської ради. 
Очільниця управління освіти виконкому, заступник голови координаційної ради Ольга Бобіна доповіла про діяльність ради, зокрема, про основні завдання та права координаційної ради, порядок роботи під час реорганізації шкіл. Ознайомила із алгоритмом дій ради щодо створення ліцею та гімназій в Нетішинській громаді та діяльністю управління освіти щодо підготовки реформування ЗЗСО. Охарактеризувала перспективну мережу шкіл Нетішинської громади на 2021-2026 роки і кадровий потенціал педагогічних працівників.
Головний спеціаліст з питань школи управління освіти виконкому, член координаційної ради Євгенія Мичківська представила комплексний  аналіз напрямків освітньої діяльності у розрізі кожної школи в Нетішинській громаді. Акцентуючи увагу на результативності освітньої діяльності шкіл у 2018-2020 роках, результатах річного оцінювання навчальних досягнень учнів Нетішинської громади, результатах ДПА у формі ЗНО з різних предметів, нагородження медалями, результатах ЗНО за 2018-2020 роки, вступі до ТОП-20 вищих навчальних закладів України, кількості випускників, які продовжують навчання в 10-му класі. Спеціаліст інформувала про середню наповнюваність учнів старшої школи, результати моніторингу вивчення профільних предметів, профільного навчання в старшій школі, матеріально-технічне забезпечення профільних предметів та інноваційну діяльність закладів, призерів МАН України, всеукраїнських учнівських олімпіад, перспективну мережу Старокривинського НВК. Присутні мали можливість висловити свої пропозиції, які сприятимуть ефективній організації старшої профільної школи у Нетішинській громаді. 
Нагадаємо, в Україні триває реформа шкільної освіти. За 4 роки вже не буде всім звичних загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідно до ст. 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту» будуть початкова школа, гімназії та ліцеї. До складу гімназії може входити початкова школа (1-4 класи) та базова (5-9 класи). До складу ліцею – гімназія (базова школа) та профільна школа (10-12 класи). 
Після реалізації етапів аналізу моделювання, проведення фахових консультацій та громадських слухань у сільській місцевості, для прийняття рішення координаційною радою, визначення ліцею та гімназії, управлінням освіти буде підготовлено проєкти рішень виконавчого комітету Нетішинської міської ради про закріплення території обслуговування за закладами загальної середньої освіти комунальної форми власності Нетішинської міської територіальної громади. А також перспективної мережі закладів освіти на 2021-2022 навчальний рік. У 2021-2023 роках координаційна рада спільно з робочою групою координуватимуть роботу закладів щодо формування контингенту учнів для забезпечення здобуття загальної середньої освіти. 
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради