Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У НЕТІШИНІ ПОЧАЛИ ВАКЦИНУВАТИ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВІД КОРОНАВІРУСУ

12 бер 2021

Наприкінці лютого в Україні стартувала довгоочікувана вакцинація проти коронавірусної інфекції. Відповідно до Дорожньої карти вакцинації, що затверджена наказом МОЗ України, на першому етапі вакцинуються медики, які працюють у ковідних лікарнях. 
Сьогодні, 12 березня, розпочалася вакцинація медичного персоналу у Нетішині. 40 медиків медсанчастини із 384 погодилися на щеплення. «Це медичні працівники, які працюють у різних відділеннях, в тому числі медики «ковідного шпиталю» - працівники медичних команд (інфекційного відділення, реанімації, терапії) та інших підрозділів,– розповіла медичний директор Валентина Щукла. Перед вакцинуванням усі працівники заповнили анкету, підписали інформовану згоду та пройшли медогляд. Щеплення від коронавірусу провела мобільна бригада Славутського Центру ПМСД, індійським препаратом AstraZeneca (CoviShield).
Першим до кабінету щеплення прийшов головний лікар Василь Пословський. «Усі лікарі знаходяться в зоні ризику. Крім того, фактом є те, що у медиків захворювання COVID-19 протікає складніше. Тож для нас важливо мати захист, аби самим не захворіти і не стати носіями хвороби, – зауважив Василь Никонович. Після щеплення всі вакциновані, як і вимагається за інструкцією, ще деякий час знаходилися під наглядом медиків. Усі почувають себе добре. 
Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні є добровільною. Щеплення робили у межах першого етапу імунізації. Для повної імунізації необхідно дві дози вакцини. Наступну вводитимуть через 28 днів.
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради