Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У НЕТІШИНІ ВІДКРИТО ГОНЧАРЕНКО ЦЕНТР: СУЧАСНИЙ ОСВІТНЬО-КУЛЬТУРНИЙ ПРОСТІР

03 сер 2021

Дошкільнята, учні, студенти, люди працездатного віку та ті, хто вже на заслуженому відпочинку зможуть абсолютно безкоштовно вивчати англійську та французьку мови, фінансову грамотність, поглиблювати свої знання в цікавому світі науки та мистецтва. 
У понеділок, 2 серпня, у Нетішині гостинно відкрив свої двері Гончаренко центр. В Україні це 19-й освітньо-культурний простір, відкритий за ініціативи та підтримки народного депутата України Олексія Гончаренка. Ініціатори проєкту обрали Нетішин недаремно, адже саме тут, за їхніми словами, знайшли активних молодих людей, які мають бажання змінювати громаду на краще. Партнером центру виступило комунальне підприємство «Агенція місцевого розвитку»
На урочисте відкриття завітав засновник та ідейний натхненник проєкту Олексій Гончаренко, секретар міської ради Іван Романюк, заступник міського голови Василь Мисько, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Любов Оцабрика, керівники управлінь та відділів виконкому міської ради, депутати міської ради, представники Хмельницької АЕС. Олексій Гончаренко подякував усім за можливість відкрити центр у місті та представив присутнім директора Тетяну Демидюк, адміністратора Ірину Прокопець і викладача англійської мови Аліну Янюк. Від імені міського голови Олександра Супрунюка з вітальним словом виступив заступник очільника міста Василь Мисько. Він зауважив, що такий центр є великим кроком у розвитку Нетішинської громади, що дозволить дітям та дорослим з користю проводити час, отримувати нові знання і досвід.
Зі словами привітань, від імені генерального директора ХАЕС Андрія Козюри, звернулися заступник генерального директора з якості і управління Олександр Годнєв та в.о. начальника відділу міжнародної співпраці та технічної допомоги Наталія Ліскова. 
У ході презентації директор Тетяна Демидюк розповіла, що Гончаренко центр ставить собі за мету співпрацю з громадою міста, виявлення найактуальніших освітніх та культурних запитів нетішинців і спільне знаходження найефективніших шляхів їхнього вирішення. Центр відкритий для творчих особистостей і свіжих ідей. За її словами, наразі близько сотні дітей та більше вісімдесяти дорослих вже записалися на курси англійської мови. Цього дня для присутніх провели тренінг у форматі «Світового кафе». Усі разом вони обговорили пріоритети розвитку Нетішинської міської територіальної громади та залучення якомога більше людей до культурно-освітніх програм.
Зауважимо, що Всеукраїнська мережа «Гончаренко центр education and culture» створена для надання необхідних знань людям будь-якого віку заради покращення їхнього майбутнього. Двері цих освітніх просторів відкриті для тих, хто прагне розвитку, хоче побудувати кар’єру, а також для тих, кому небайдужі історія та культура.
Відділ з організаційних питань