Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У медико-санітарній частині запрацювала киснево-генеруюча станція 

02 кві 2021

Власну кисневу станцію потужністю більше 60 балонів кисню на добу відтепер має КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин». Її вартість склала 1 мільйон 330 тисяч гривень.  Зокрема, 350 тисяч гривень було виділено з міського бюджету, 650 тисяч гривень з державного бюджету, решта – з фондів лікарні. Як розповів директор медичного закладу Василь Пословський, ідея мати власну кисневу станцію виникла наприкінці минулого року. Проєкт запозичили в Хмельницької інфекційної лікарні. Обладнання замовили у ТОВ «Зелко Груп» в грудні 2020 року, чекали три місяці.
Учора, 1 квітня, до Нетішина завітав сервісний інженер фірми-постачальника, який провів усі необхідні пусконалагоджувальні роботи. Вироблений на станції кисень подається одразу в централізовану систему, яка підведена до ліжок у стаціонарі. Наразі є 63 точки в палатах, за потреби їх кількість збільшать.
Киснева станція працює і виробляє кисень в режимі безперервної роботи. В разі критичних ситуацій у сусідньому приміщенні обладнана рампа на 20 балонів, яка вмикається автоматично одразу ж після вимкнення кисневої станції, пояснив Василь Пословський. Нагадаємо, що Нетішин став другим містом в області, після Хмельницького, де запрацювала власна киснева станція.
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради