Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У БУЧІ ОБГОВОРЮВАЛИ РЕФОРМУ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ: СЕРЕД УЧАСНИКІВ ФОРУМУ МІСЬКИЙ ГОЛОВА ОЛЕКСАНДР СУПРУНЮК

13 сер 2021

Сьогодні, 13 серпня, у місті Бучі на Київщині пройшов форум щодо реалізації реформи шкільного харчування в Україні, який ініціювала перша леді України Олена Зеленська. Серед учасників форуму представники обласних державних адміністрацій, голови територіальних громад. Завітав на захід й нетішинський міський голова Олександр Супрунюк. 
Серія з п'яти масштабних зустрічей пройде в найближчі два місяці по всій Україні. Форуми покликані провести важливу роз’яснювальну роботу та дати можливість громадам безпосередньо поспілкуватися з представниками робочої групи, що опікується реформою.
Так, вже з цього навчального року в українських школах введуть нове меню зі 160 страв, в розробці яких брав участь відомий український кулінар Євген Клопотенко. У шкільних їдальнях з'являться традиційні українські страви, страви з раціону різних народів світу, безглютенові страви, безлактозні, а кількість фруктів та м'яса буде збільшено. Зменшиться цукор і сіль в раціоні. 
Сьогодні вже пройдено перший етап, розроблено меню. Тепер потрібно впровадити нові підходи. Перевірки в освітніх установах почнуться з 1 січня 2022 року. У Міністерстві освіти зазначили, що дають перехідний період з огляду на той факт, що не всі міські адміністрації встигнуть налагодити поставки продуктів до 1 вересня. Крім того, як зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, для зміни підходів у харчуванні одного меню недостатньо. Необхідно оновити обладнання харчоблоків, поліпшити якість продуктів і підвищити кваліфікацію кухарів. Крім теоретичної частини на форумі організували й майстер клас з приготування страв шкільного меню. Його учасники за 45 хвилин пробували приготувати сім страв шкільного харчування.
Відділ з організаційних питань