Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЬОГОДНІ ДО НЕТІШИНА ПРИЇЗДИЛА ГОЛОВА ОБЛАСНОЇ РАДИ

06 жов 2021

Сьогодні, у вівторок, 5 жовтня, до Нетішина завітала голова обласної ради Віолета Лабазюк. У сесійній залі будівлі виконавчого комітету вона мала зустріч з міським головою Олександром Супрунюком, членами виконкому, депутати міської ради, місцевими активістами. На зустрічі були присутні 4 депутати обласної ради, серед них і ті, хто представляє наше місто - Іван Гладуняк та Андрій Козюра.

Виступаючи перед присутніми, Віолета Лабазюк коротко охарактеризувала роботу обласного депутатського корпусу за неповний рік роботи з початку каденції, проаналізувала деякі обласні цільові програми, зокрема ті, що стосувались питної води, розвитку агропромислового комплексу, охорони здоров’я, розвитку малого та середнього бізнесу, розвитку спорту та ін.. При цьому вона подякувала депутатам Нетішинської міської ради, які проголосували за виділення коштів на придбання ангіографа (співфінансування), обласна рада, в свою чергу, теж проголосувала про виділення коштів. Незабаром на базі нетішинської медсанчастини запрацює відділення обласного кардіоцентру, а це обладнання для його належної роботи дуже потрібне. Розповіла голова обласної ради також про те, як вирішуватиметься в перспективі в області проблема поводження з твердими побутовими відходами.

«Моя позиція – йти на об’єднання з усім депутатським корпусом, незалежно від його партійності, з усіма територіальними громадами Хмельниччини. Ми націлені підтримувати територіальні громади через цільові місцеві програми, виділяючи фінансові ресурси», - зазначила В. Лабазюк.

Своїми враженнями від роботи в обласній раді поділився Андрій Козюра, генеральний директор ВП ХАЕС, розповів він і про принцип подачі тепла на місто та закликав нетішинців до вакцинації. А Іван Гладуняк у своєму виступі звернув увагу на ненадходження за останні роки до Нетішина в повному обсязі субвенційних державних коштів (фінансування 30-ти кілометрової зони довкола АЕС) та не вирішення до цього часу питання щодо надання нетішинській лікарні статусу опорної, попри те, що вона є однією з найкращих в області по всіх показниках.

Опорною по факту назвав міський голова Олександр Супрунюк нетішинську медсанчастину, адже вона надає 19 пакетів медичних послуг, є всі умови для лікування хворих на ковід. Також він зауважив, що цього року в Нетішині розпочались підготовчі

роботи з будівництва багатопрофільних спортивних майданчиків зі штучним покриттям (НВК – за кошти місцевого бюджету, зош №2 – за кошти державного бюджету за сприяння народного депутата Олени Копанчук), а за 3 роки планується побудувати такі ж майданчики в усіх школах громади. В контексті цього Віолета Лабазюк повідомила, що обласною радою прийнята програма, яка передбачає будівництво сучасних спортивних майданчиків за умовою співфінансування (70% - обласний бюджет, 30% - місцевий). У квітні наступного року розпочнеться її фінансування, отож потрібно громадам готувати свої проєкти і нетішинській в тому числі.

У контексті короткої розповіді про життя громади, міський голова подякував Віолеті Лабазюк за підтримку міжнародного пісенного фестивалю «Вернісаж. Енергофест», а директор фестивалю Ольга Дячина та директор Будинку дитячої творчості Оксана Борковська вручили подяки за співпрацю В. Лабазюк, голові благодійного фонду «Ми поруч» Сергію Лабазюку та за інформаційну підтримку колективу «TV 7+» - обласному телеканалу.

Про те, що в Нетішинській МТГ глобальні питання вирішуються правильно, наголосила у своєму виступі депутат обласної ради Тетяна Крупа.

Під час зустрічі Віолеті Лабазюк були передані колективні звернення від мешканців будинку №1 по вул. Енергетиків та №11 по вул. Варшавська (вони проти будівництва біля їхніх будинків висотних житлових багатоповерхівок). Анонсували колективні звернення мешканці зазначених будинків Василь Хоміч та Лілія Тверітіна. Володимир Соснов, представник ініціативнлї групи мешканців 5-го гуртожитку, звернувся з проханням до голови обласної ради посприяти у вирішенні питання фінансування ремонту ліфтів у гуртожитку. А староста сіл Старий Кривин та Новий Кривин Світлана Ясенчук – пришвидшити процес вирішення проблеми з належного електропостачання сіл, відповідне звернення з Нетішина було направлено до обласної ради раніше.

Загалом зустріч пройшла конструктивно.

Відділ з організаційних питань