Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СПОРТИВНО, МУЗИЧНО І КОЛОРИТНО: НЕТІШИН ВІДСВЯТКУВАВ 30-РІЧЧЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

26 сер 2021

Плеяда яскравих заходів відбулася у Нетішинській міській територіальній громаді з нагоди найвеличнішого державного свята – Дня Незалежності України. 
Ранок 22 серпня розпочався з велопробігу у вишиванках, який організувала староста села Старий Кривин Світлана Ясенчук. Близько 30-ти велосипедистів різного віку подолали майже 10 кілометрів маршруту. Колона учасників проїхала від Старокривинського будинку культури до Нетішинського парку культури та відпочинку. Супроводжували велосипедистів правоохоронці. У дружньому колі зовсім юні та дорослі велосипедисти  зробили пам’ятні фото, що залишать незабутні спогади надовго.
Цього ж дня на території міського парку культури і відпочинку відбулись показові навчання з підготовки тероборони та цивільного захисту населення під девізом «Захисту свій дім  захисти Україну». Ініціаторами заходу виступили ГО «Хмельницька міська спілка учасників АТО, бойових дій та інвалідів війни», виконавчий комітет міської ради та фракція ПП «Європейська Солідарність». Професійні інструктори з міста Хмельницький провели показові навчання за такими дисциплінами як прикладний розділ рукопашного бою, вулична самооборона, вогнева підготовка, тактична медицина та радіаційна безпека. Більше півсотні учасників протягом декількох годин поглиблювали знання, набували практичні уміння і навчання з важливих дисциплін. У цей час учасники та гості заходу мали можливість завітати на виставку техніки військової частини 3043. По завершенню заступник міського голови Василь Мисько спільно із депутатом міської ради Олександром Степанюком вручили присутнім сертифікати про проходження навчань та пригостили усіх смачним кулішем.
23 серпня, в День Державного Прапора України, урочистості з нагоди свята відбулися перед адміністративною будівлею виконавчого комітету міської ради та поблизу приміщення ЦНАПу в Старому Кривині. Керівництво громади, представники установ та організацій громади, активісти та небайдужі мешканці поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Вітчизни, до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та до центрального флаг-штока Нетішина – місця, де вперше на Хмельниччині 27 квітня 1990 року було піднято український державний прапор. Заступник міського голови Оксана Латишева взяла участь в покладанні квітів до пам’ятника загиблим воїнам УПА в селі Стригани.
Цього ж дня ГО «Успішна молодь Нетішина» за підтримки громадських активістів, секретаря міської ради Івана Романюка і депутата міської ради Анатолія Олійника вперше у Нетішині організували відкриті вуличні змагання з настільного тенісу на спортивному майданчику по проспекту Незалежності, 15, де нещодавно за кошти міського бюджету були встановлені нові тенісні столи. Змагання проходили у трьох вікових категоріях. Серед учасників, віком до 12 років, чемпіоном став Олександр Розварський, друге місце посів Нікіта Шевель, третє – Захар Мітла. У віковій групі 2007-2008 років народження  перемогу виборола Мар’яна Келюх, друге місце – Ярослав Гричун, третє – Роман Бродюк. Переможцем серед найстарших, 2003-2006 років народження став Роман Члек. Всі учасники отримали солодкі подарунки від організаторів, а переможці, окрім грамот, медалей, пам’ятних подарунків, ще й грошові призи у кожній категорії: 500 грн, 300 грн та 200 грн.
Незважаючи на дощову погоду, 24 серпня Організація молоді ППО ВП ХАЕС за підтримки партнерів та спонсорів вперше в місті провела всеукраїнський командний забіг з перешкодами «Atom Race». Близько сотні спорсменів та аматорів, долаючи перешкоди, випробували свої сили та спритність на 15 складних локаціях. Траса була довжиною близько 3,6 км, серед них гирьовий лабіринт, етап з рукоходами, колода, водяний етап, болото, колючий дріт, командний перекат та інші. Переможцями командного забігу стала команда «Outsourcing Team» з міста Хмельницький, друге місце теж дісталося хмельничанам, команді «Warrior», третє місце здобула команда «Fire» з Нетішина.
Продовжили плеяду заходів літераторно-мистецька зустріч у центральній публчній бібліотеці громади за участю письменників Хмельниччини. Присутні читали патріотичні вірші, спілкувалися про досягнення України в роки Незалежності та обговорювали важливі ініціативи щодо залучення молодого покоління до літератури, виховання патріотизму серед молоді.  
Цього ж дня ГО «Успішна молодь Нетішина» у співпраці з партнерами та спонсорами провели церемонію нагородження міського конкурсу «Успішна особистість року», який покликаний відзначити тих, хто своєю працею розвиває нашу громаду, відзначити видатних і талановитих особистостей за вагомі досягнення у різних сферах суспільного життя. 15 номінацій, 15 нетішинців, які знайшли шлях до успіху були нагороджені дипломами, статуетками та пам’ятними подарунками від організаторів та спонсорів. Обласні подяки та подарунки для переможців конкурсу вручив радник голови Хмельницької обласної ради Сергій Ковальчук. Відтак, в номінації «Працівник ВП ХАЕС року» переможцем став машиніст-обхідник турбінного устаткування 7 групи Володимир Лесковець. «Працівником комунальної сфери року» став директор КП НМР «Благоустрій» Віктор Кондрацький. В номінації «Громадський активіст року» перемогу здобув активіст, волонтер Дмитро Похитун, «Митцем року» стала керівник зразкової хореографічної студії «Серпантин» КЗ «Палац культури міста Нетішина». «Молодіжним лідером року» журі конкурсу обрало активіста, у недалекому минулому президента учнівського самоврядування міста Нетішин Платона Чижаківського. Перемогу в номінації  «Підприємець року» здобула власниця майстерні краси «Сакура» Наталія Семенюк. «Працівником правоохоронних органів року» обрали інспектора сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 Шепетівського районного управління поліції, нині щасливу мама у декреті, «Медичний працівником року» стала старший бойовий медик роти 23 окремого батальйону 56 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України, старший солдат Ольга Міркова. Керівник Народного ансамблю бального танцю «Шарм» Будинку дитячої творчості Лариса Грищук виборола перемогу в номінації «Працівник освіти року», «Спортсменом року» став чемпіон Європи-2021 з боротьби самбо Ярослав Давидчук, одноголосно «Родиною року» обрано сім’ю Кострич, «Соціальним працівником року» стала у недалекому минулому директор Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), нині керуючий справами виконкому міської ради Любов Оцабрика, «Посадовцем року» – начальник служби у справах дітей виконкому міської ради Антоніна Карназей. Заслужену перемогу у номінації «Відкриття року» виборола співачка, фіналістка телевізійного проекту «Голос країни-9» Вікторія Олійник. 
Площа міського парку культури і відпочинку цього дня уквітчалася колоритними фотозонами, виставками творчих робіт з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва викладачів художньої школи та народних майстрів громади, виставками військової техніки військової частини 3043, пожежно-рятувальної техніки 3 ДПРЗ та поліцейських автомобілів, місцеві підприємці підготували для нетішинців та гостей міста смаколики на вибір.
Увечері, за ініціативи Команди Симчишина пройшов парад вишиванок від готелю Горинь до парку. Мешканці радо підтримали гарну традицію у важливий для України день.
Після завершення урочистостей з нагоди державного свята, відбулася концертна програма за участю творчих колективів нашої громади. Родзинкою святкувань стала концертна програма за участю столичних гостей, які приїхали до Нетішина на запрошення міського голови Олександра Супрунюка, солістів Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України Олексія і Анастасії Шпортько та відомого молодіжного гурту «Cloudless». Нетішинці та гості нашої громади із захватом слухали давно відомі та нові композиції столичних зірок, дарували квіти та дякували чудові виступи.
Відділ з організаційних питань