Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СОЦІАЛЬНУ ПЕРУКАРСЬКУ ПОСЛУГУ ВІДТЕПЕР СТАРОКРИВИНЦЯМ МОЖНА ОТРИМАТИ У «САКУРІ»

10 гру 2021

Минув тиждень відтоді, як у Старому Кривині запрацювала перукарня «Сакура», в якій окрім перукарських надаються і манікюрні послуги. За словами старости села Світлани Ясенчук, ніколи раніше Старий Кривин не мав своєї перукарні, люди їздили до Нетішина чи Славути.

Підприємець Наталія Семенюк, господарка перукарні, орендує приміщення в ЦНАПі (будівля колишньої сільської ради). Передували цьому відкриті електронні торги в системі Прозоро.

 Добру славу в Нетішині має «Сакура» п. Наталі, а  коли трохи більше 2 років тому  стала мешканкою Старого Кривина, мріяла відкрити таку ж перукарню і в вже своєму селі. Швидко облаштувала орендоване приміщення, активно допомагали друзі. 

Наталія Семенюк з когорти місцевих активістів, організаторів та учасників благодійних акцій. А тому і «Сакура» не могла запрацювати без благодійних ініціатив.   

Як розповіла Тетяна Гусак, директор Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), територіальним центром укладено угоду з підприємцем Наталією Семенюк про співпрацю. В угоді обумовлено, що територіальний центр у визначені дні матиме безкоштовно одне робоче місце перукаря. Перукар – працівник територіального центру, який надаватиме свої послуги для громадян із числа малозабезпечених верств населення за попереднім записом.

Нині соціальним робітником, який закріплений за Старим Кривином, проводиться збір документів для встановлення на облік громадян щодо надання соціальних послуг.

На підставі представлених документів буде визначено спосіб надання соціальних послуг, в т. ч. перукарських: безоплатно, якщо сукупний дохід сім’ї  не перевищує 2 прожиткових мінімумів на 1 особу; диференційовано, якщо сукупний дохід сім’ї на 1 особу більше 2, але не перевищує 4 прожиткових мінімуми; платно, якщо  сукупний дохід на одну особу перевищує 4 прожиткових мінімуми.

 Відділ з організаційних питань