Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ РОЗПОДІЛЕНО КОШТИ БЮДЖЕТУ ГРОМАДИ ТА УТВОРЕНО ТИМЧАСОВУ КОНТРОЛЬНУ КОМІСІЮ    

15 бер 2021

У п’ятницю, 12 березня, відбулось сьоме пленарне засідання Нетішинської міської ради VIII скликання. На порядок денний було винесено більше 120 питань, домінуюча їхня частина, уже традиційно, земельні.

Розпочалось засідання з інформації міського голови Олександра Супрунюка  про відповіді з центральних органів влади на звернення міської ради.

Оскільки в порядку денному значились питання змін в статутах художньої школи та школи мистецтв, то з цього приводу попередньо на виступ записались декілька чоловік. Серед них - Альона Гуміна  (мешканка Нетішина) та Олеся Галяницька (голова трудового колективу школи мистецтв).  Вони висловились проти змін в статуті цих закладів в частині переведення на контрактну основу керівників. До голосування за порядок денний міський голова запропонував зняти з розгляду ці два питання через неоднозначність їхнього трактування. За його пропозицією на наступну сесію будуть винесені проєкти рішень щодо зміни статутів в закладах освіти і культури - однакові  умови   трудових відносин будуть застосовані до всіх їхніх керівників (контрактна форма). Така пропозиція була підтримана депутатами.

Виступили і депутати: Денис Красовський («Слуги народу») повідомив про створення робочої групи, яка перейматиметься розвитком садибної забудови міста, а Олена Матросова  («Самопоміч»)– про створення міжфракційної групи «Рівні можливості»; Наталія Коваль («Самопоміч») –  висловилась про неетичну, на її думку, поведінку секретаря міської ради Івана Романюка на засіданні бюджетної комісії; Сергій Почебула («Самопоміч») озвучив відповідь на свій депутатський запит, а Світлана Абрамів («Солідарність») прокоментувала інформацію, що стосувалася її і була зазначена у відповіді на запит С. Почебули.

 Депутати підтримали три запити своїх колег: Ольги Бобіної («Батьківщина»)  - про встановлення дорожніх знаків в районі буд. № 2, 4, 1 та 7 по вул. Будівельників; Світлани Абрамів («Солідарність») – про виділення коштів для спеціального харчування для дитини з важким захворюванням; Катерини Янович («Самопоміч» ) – щодо позитивного вирішення питання роботи універмагу в період адаптивного карантину.

Рішенням міської ради продовжено термін дії та внесено зміни до програми модернізації системи надання адміністративних послуг у Нетішинській МТГ  на 2020 рік.

 Відповідно до прийнятих рішень,  взято до відома виконання 14 місцевих програм (фінансової підтримки комунальних підприємств; розвитку земельних відносин; поводження з твердими побутовими відходами; природоохоронних заходів; розвитку пасажирських перевезень; «Турбота»; зайнятості населення; захисту дітей; соціально-економічного розвитку  і т. ін.); затверджено програму зайнятості  населення Нетішинської МТГ на 2021-2023 роки; внесено зміни до 6 місцевих програм.

  Депутати проголосували за створення Тимчасової контрольної комісії міської ради з питань завершення реконструкції будівлі ЦСССДМ під будівлю БДТ. До складу комісії ввійшло 7 депутатів, очолив її Сергій Почебула («Самопоміч»). (Слід також зазначити, що після закінчення пленарного засідання проєктантом був презентований проєкт реконструкції БДТ).  Ще одним  рішенням було створено комісію з відбору проєктів  у сфері капітальних ремонтів житлового фонду та благоустрою Нетішинської  міської ОТГ та затверджено відповідне положення. Очолила комісію Олена Хоменко, перший заступник міського голови.

Рішенням міської ради утворено систему відеоспостереження на території Нетішинської МТГ шляхом реконструкції існуючого обладнання, а також встановлення нового та затверджено Положення про комплексну систему відеоспостереження (програма була прийнята на попередній сесії міської ради). Прийняття вищезгаданих рішень дає можливість впровадження на території громади  системи відеоспостереження. Слід зауважити, з порядку денного було знято питання  про програму відеоспостереження  «Безпечна громада», розробником якої є фракція «Слуга народу», оскільки вона попередньо не пройшла  процедуру, як того вимагає Регламент міської ради та вносить певні зміни до вже прийнятих раніше  діючих програм, мала багато зауважень. В подальшому, як зауважили міський голова Олександр Супрунюк та голова фракції «Слуга народу» Богдан Шмигельський, вже прийнята програма відеоспостереження на 6 сесії міської ради буде доповнена певними положеннями з програми, яку розробили депутати зі «Слуги народу».

З 1 березня 2021 року в зош №1 та зош №2 введено додаткові штатні одиниці кухаря – відповідне рішення було прийнято міською радою.  Затверджено статут КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» у новій редакції. Управлінню капітального будівництва передано функції замовника капітального ремонту частини будівлі зош №2 (заміна вікон)  та реконструкції приміщення по просп. Незалежності, 31 під амбулаторію загальної практики – сімейної медицини №3.

 Затверджено перелік об’єктів комунальної власності Нетішинської МТГ, що підлягають приватизації у 2021 році ( будівлі овочесховища, промислово-продовольчого складу, прохідної, каналізаційно-насосної станції, антивагової  по вул. Промислова) та затверджено Положення про діяльність аукціонної комісії.

Рішенням міської ради безоплатно прийнято з комунальної власності Крупецької сільської ради до комунальної власності Нетішинської МТГ приміщення амбулаторії (209, 1 кв. м), що розташоване в Старому Кривині. Утворено комісію з питань передачі, яку очолив Василь Мисько, заступник міського голови.

 Більшість депутатів проголосували за внесення змін до бюджету Нетішинської МТГ на 2021  рік. Проєкт рішення був розроблений з метою вирішення окремих

проблемних питань територіальної громади – збільшення фінансування бюджету МТГ за рахунок коштів загального фонду на 670 692 грн (станом на 1 січня 2021 р – 2 672 297 грн) – загалом 3 342 989 грн, проведення розподілу сконцентрованих коштів у сумі 339 986 грн та ін.

Кошти бюджету громади рішенням  міської ради переважно направлені на заробітну плата та нарахування на неї: у зв’язку з відкриттям додаткових інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах; встановлення доплат медичним працівникам закладів освіти в період карантину; виплату премій працівникам сфери житлово-комунального господарства  до професійного свята.

 Відповідно до бюджетних запитів головних розпорядників коштів, фінансовий ресурс, серед іншого,  спрямовано на: ремонт актової зали школи мистецтв – 532 295 грн; придбання, монтаж та пусконалагоджувальні роботи програмно-апаратного комплексу з виготовлення технічних паспортів на автомобілі та посвідчення водія (діятиме в ЦНАПі) - 226 400 грн; капітальний поточний ремонт міського фонтану в районі вул. Шевченка, 1 – 342 726 грн; придбання паливо-мастильних матеріалів для відділу поліцейської діяльності №1 Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області – 100 000 грн;  придбання паливо-мастильних експертне обстеження ліфтів (32 ліфти -121 472 грн (КП «ЖКО»), 6 ліфтів  – 28 319 грн (КП «Агенція місцевого розвитку»); експертиза проєктно-кошторисної документації капітального ремонту окремих доріг садибної забудови міста  - 134 347 грн (КП «Благоустрій»);  виконання інженерно-технічного обстеження для реконструкції об’єктів системи вуличного освітлення в садибній забудові міста і Старому Кривин – 101 500 грн (КП «Благоустрій»); влаштування пандусів до будівлі головного корпусу стаціонару (приймальне відділення) -  48 950 грн (КПН «СМСЧ м. Нетішин» та до будівлі дитячої поліклініки – 49 230 грн КНП   «Центр ПМСД») та ін..     

Нетішинська міська рада підтримала ініціативу Нікопольської міської ради про створення місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація громад зон спостереження АЕС» та уповноважила міського голову Олександра Супрунюка для участі в установчих зборах асоціації від імені міської ради.

Щодо блоку земельних питань, то їхня переважна більшість приймалась практично без обговорень, адже всі вони детально вивчались профільною  комісією.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради