Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ПРО ПРИЙНЯТІ І НЕ ПРИЙНЯТІ ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ

05 жов 2021

(Продовження)

У п’ятницю, 1 жовтня, відбулась 13 сесії Нетішинської міської ради VIII скликання. На розгляд порядку денного було винесено 88 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності міської територіальної громади. Уже традиційно, домінуюча їхня частина була присвячена широкому спектру  земельних відносин.

Порядок денний пленарного засідання налічував прийняття 8 звернень Нетішинської міської ради.

Так, депутати підтримали 2 звернення місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація громад зон спостереження АЕС» і проголосували за звернення до народних депутатів України -  щодо створення міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній раді України та щодо зарахування збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зон спостереження АЕС, до спеціального фонду Державного бюджету України. Міська рада проголосувала за звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету міністрів України щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році; до Президента України, Голови Верховної Ради України та народних депутатів Верховної Ради України щодо ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству; до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області щодо відмови від наміру забудови земельної ділянки у м. Нетішині по вул. Енергетиків; до Державної інспекції архітектури та містобудування України щодо проведення позапланової перевірки (йдеться про законність початку будівництва житлового багатоповерхового будинку по вул. Варшавській, поряд з буд. №11). Слід зауважити, що голосування по останньому зверненню відбувалось декілька разів, доки не мало позитивного рішення.

 Два звернення не були прийняті: до народного депутата України Олени Копанчук щодо розгляду законопроєкту «Про автодорожній податок з власників транспортних засобів» та до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення  підвищення тарифів для населення.

(Далі буде).

Відділ з організаційних питань