Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ПРО ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ

23 лис 2021

У п’ятниця, 19 листопада, відбулась 16 сесія Нетішинської міської ради VIII cкликання, на розгляд порядку денного якої було винесено 194 питання, що стосувались різних сфер життєдіяльності міської територіальної громади. Уже традиційно, домінуюча їхня кількість – це питання, що стосуються сфери земельних відносин.

Головував на пленарному засіданні секретар міської ради Іван Романюк.

Міською радою підтримано 8 звернень із 9, які значились у порядку денному. Так, 2 звернення адресовані Верховній Раді України, керівникам депутатських фракцій та груп Верховної Ради України ІХ скликання: щодо недопущення прийняття законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» (законопроектом пропонується законодавчо закріпити зарахування коштів збору  на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, до загального фонду державного бюджету, замість спеціального. Це призведе до втрати населенням зон спостереження можливості отримувати відповідну компенсацію у повному обсязі, тобто звужує соціальні права мешканців); щодо підтримки законопроєкту про внесення змін до Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» (щодо фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зон спостереження. Нині мешканці 4-х зон спостереження АЕС України позбавлені права на повноцінну компенсацію ризику проживання).

До Кабінету Міністрів України адресовано звернення щодо забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги в Інклюзивно-ресурсних центрах (міська рада просить внести зміни до Положення про ІРЦ, в якому передбачити надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах та виключити право ІРЦ щодо проведення додаткової медичної діагностики для комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини). 

 Три прийняті міською радою звернення адресовані Президенту України, Верховній Раді України та  Кабінету Міністрів України: щодо неприпустимості грубого наступу на фінансову спроможність місцевого самоврядування (міська рада вимагає відкликати на доопрацювання проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», з метою виключення з нього дискримінаційних норм, що стосуються місцевого самоврядування); щодо забезпечення здійснення видатків на компенсацію за надання соціальних послуг з догляду за рахунок коштів державного бюджету (міська рада занепокоєна ситуацією щодо покладання на бюджети міських територіальних громад додаткових витрат на фінансування з оплати компенсації за надані соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі. Загальна кількість потенційних отримувачів компенсації міської території громади становить 301 особа. Відповідно максимальний розмір коштів, який спрямовуватиметься на такі цілі може складати майже 35,7 млн. грн – в середньому 3 млн. грн за місяць); щодо внесення змін до додаткових карантинних обмежень для здійснення підприємницької діяльності у «червоному» рівні епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби  COVID-19 (міська рада вимагає надати можливість працювати тим підприємцям та їхнім працівникам у «червоній зоні», які мають принаймні одне щеплення від COVID-19 і зняти з підприємців та їхніх працівників відповідальність за відсутність у відвідувачів відповідних медичних сертифікатів чи негативних результатів тестування).

До Президента України, Кабінету Міністрів України та народного депутата України Олени Копанчук міською радою прийнято звернення щодо повернення пільгового тарифу на електроенергію для побутових споживачів на опалення житла (міська рада просить повернути пільговий тариф на електроенергію для побутових споживачів за електроопалення житла, який діяв на початок осінньо-зимового періоду в 2020 році).

 Зверненням щодо зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами №5726 від 7 лютого 2013 року адресоване Державній службі геології та надр України (міська рада просить зупинити дію спеціального дозволу на користування надрами №5726 від 7 лютого 2013 року, наданого ТОВ «МОНОЛІТ-КРИВИН»).

Відділ з організаційних питань