Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ПРИЙНЯТО ВАЖЛИВІ ДЛЯ ГРОМАДИ РІШЕННЯ

10 лют 2021

У п’ятницю, 5 лютого, відбулась 6 сесія Нетішинської міської ради VIII скликання. На розгляд порядку денного було винесено більше 100 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності територіальної громади, серед них прийняття декількох місцевих програм і внесення змін до них та внесення змін до бюджету громади на 2021-й рік.

На початку пленарного засідання головуючий – міський голова Олександр Супрунюк повідомив про створення у міській раді фракції «За майбутнє» у складі 3-х депутатів. Зі звітом про роботу в 2020 році Шепетівської місцевої прокуратури проінформував присутніх Володимир Гончарук, начальник Нетішинського відділу.

На пленарному засіданні були присутні депутати обласної ради Іван Гладуняк («За майбутнє») та Андрій Козюра «Слуга народу». Виступаючи, вони пообіцяли своє сприяння у виділенні коштів з обласного бюджету на розвиток громади. Всіляку підтримку нетішинській громаді пообіцяла від імені народного депутата України Олени Копанчук ії помічник Ольга Філіпова, яка теж була присутня на сесії міської ради.

Прозвучали перед розглядом порядку денного також виступи декількох депутатів: Анатолія Олійника («Воля») повідомив про створення міжфракційної групи «За фізичну культуру та спорт»; Ольги Бобіної(«Батьківщина») – про дотримання депутатами у своїх виступах вимог регламенту міської ради та толерантної поведінки; Сергія Почебули («Самопоміч») - про дотримання регламенту головуючим; Таміли Соболик («За майбутнє») про необхідність виділення коштів для встановлення вікон в освітніх закладах; Дениса Красовського («Слуга народу») – про необхідність створення окремої програми щодо садибної забудови міста; Наталії Коваль(«Самопоміч» )- про недоцільність розпорядження міського голови щодо обмеження на 2021 рік закладами культури споживання енергоносіїв.

Про депутатські запити - традиційно перше питання порядку денного. Цього разу їх було 6 і всі вони підтримані міською радою: Зої Машук («Воля») – про виділення коштів на заміну пожежної сигналізації в зош №4 на сертифіковану; Таміли Соболик («За майбутнє») – про введення додаткових штатних одиниць кухарів в зош № 1 та № 2; Сергія Почебули («Самопоміч»») – щодо надання міським головою конкретної інформації, озвученої ним на прес-конференції; Валентини Щукли («Воля») - про виділення цільових коштів на страхування медичних працівників, які здійснюють в стаціонарі лікування хворих на СОVID-19; Світлани Абрамів («Європейська солідарність») – про виділення коштів для закупівлі медичних засобів та ліків для стаціонарних хворих на коронавірус; Ольги Бобіної («Батьківщина») – про вирішення питання якісного забезпечення перевезення громадським транспортом громадян, в т.ч. здобувачів освіти закладів освіти Нетішина, які проживають в садибній забудові міста.

 Міською радою було прийнято 3 звернення: до народного депутата України Олени Копанчук щодо вирішення питання розподілу придбаних за кошти державного бюджету тест-систем для ПЛР-діагностики у відділі молекулярно-генетичних досліджень бактеріологічної лабораторії КНП НМР« СМСЧ»; до народного депутата України Олени Копанчук, депутатів обласної ради Івана Гладуняка та Андрія Козюри щодо сприяння у вирішенні питання будівництва багатопрофільних спортмайданчиків на території загальноосвітніх закладів територіальної громади; до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо послаблення карантинних обмежень, запроваджених з метою запобігання поширенню СОVID-19.

Міська рада взяла до відома звіт про виконання плану роботи міськради за ІІ п. 2020 року та затвердила план на І-ше півріччя 2021 року. Декілька прийнятих рішень стосувались затвердження положень про ті відділи виконкому, в яких, відповідно до попереднього рішення міської ради, змінилась організаційно-правова форма.

Депутати підтримали зміни до програми благоустрою Нетішинської МТГ ( урахуванням запропонованих змін плановий обсяг фінансування на 2021 рік збільшився на 13 млн. 690 тис. грн). Так, виділено кошти на придбання техніки для КП «Благоустрій»; будівництво паркувальних стоянок вздовж дренажно-обвідного каналу по вул. Шевченка; будівництво пішохідного мосту через р. Горинь; виготовлення проєктної документації та будівництво спортивного майданчика по вул. Солов’євська; будівництво тротуару по вул. Привокзальній (с. Старий Кривин); будівництво парку в районі вул. Набережна, вул. Будівельників та просп. Незалежності; освітлення зони пішохідного мосту через р. Горинь; виготовлення проектної документації з реконструкції вуличного освітлення в садибній забудові міста (вулиці Космонавтів, Лісова, Солов’євська) та 5-ти вулиць Старого Кривина та ін..

Також були прийняті рішення про внесення змін ще до ряду місцевих програм: підтримки комунальних підприємств охорони здоров’я; розвитку освіти; розвитку інвестиційної діяльності; природоохоронних заходів та ін.. Разом з тим, не були підтримані зміни до програми «Турбота» (виділення коштів, які передбачались).

Одноголосно була прийнята депутатами програма співфінансування проектів у сфері капітальних ремонтів житлового фонду та благоустрою Нетішинської МТГ на 2021-2023 роки (про її положення детально проінформуємо найближчим часом). А прийняттю комплексної місцевої програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю передувала «гаряча» дискусія в сесійній залі. Суперечки стосувались питання створення та впровадження в рамках програми системи відеоспостереження на території Нетішинської МТГ. Виконкомом була розроблена програма системи відеоспостереження вартістю 1,2 млн. грн (цьому передували численні консультації зі спеціалістами та відповідними службами та структурами). Натомість, депутат від «Слуга народу» Денис Косовський озвучив інформацію про те, що їхнею фракцією розробляється альтернативна програма вартістю 20 млн. грн і вона буде «винесена» незабаром на розгляд до сесійної зали. При цьому він розрекламував фірму, яка займатиметься її впровадженням. З другої спроби після жвавого дискусійного обговорення більшістю депутатів все ж таки була підтримана вже розроблена програма системи відеоспостереження , запропонована виконкомом (не підтримали її фракції «Слуга народу» та «Самопоміч» та 3 депутати від «ЄС»).

Депутатами був підтриманий проєкт рішення про утворення комунальної установи - Центр професійного розвитку педагогічних працівників Нетішинської міської ради, затверджено статут установи та чисельність працівників - 4). Наступними рішеннями було затверджено положення про проведення конкурсу на посади установи та оголошення безпосередньо самого конкурсу.

Серед прийнятих рішень: затверджено фінансові плани комунальних підприємств «ЖКО», «Книги» та статут «Комфорту»; погоджено 2 інвестиційні програми ВП ХАЕС: у сфері централізованого водопостачання та водовідведення на 2021 рік та у сфері теплопостачання за період від 1 жовтня 2020 року до 30 вересня 2021 року; передано управлінню капітального будівництва виконкому функції замовника 18 об’єктів (улаштування системи блискавкозахисту будівель дн з№ 4, 2, 5, 8, зош І-ІІ ступенів та ліцей, Старокривинського НВК, зош №2, зош №4 та улаштування системи протипожежного захисту будівель Старокривинського днз, Старокривинського будинку культури, днз № 4,9, 8; капітальний ремонт будівлі головного корпусу лікарні, капремонт будівлі (покрівлі) по вул. Михайлова 4, капремонт покриття

дороги вул. Соловєвська, капремонт актової зали школи мистецтв).

Щодо блоку земельних питань, а їх налічувалось у порядку денному понад 60, голосування проводилось практично без обговорення. Попередньо всі вони детально були розглянуті на засіданні профільної депутатської комісії.

У «Різному» міський голова Олександр Супрунюк проінформував депутатів про інвестиційні пропозиції щодо будівництва сміттєпереробного заводу, а начальник управління освіти, депутат міської ради Ольга Бобіна - про план заходів з реформування загальної середньої освіти Нетішинської МТГ.

(Далі буде).

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради