Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ПЕРЕЙМЕНОВАНО ОСВІТЯНСЬКІ ЗАКЛАДИ, ЗАТВЕРДЖЕНО ЇХНІ СТАТУТИ ТА ПРИЗНАЧЕНО ДИРЕКТОРА ЦЕНТРУ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДПРАЦІВНИКІВ  

26 кві 2021

Сьогодні, у п’ятницю, 23 квітня, відбулась 8 сесія Нетішинської міської ради VIII скликання. На порядок денний було винесено більше 150 питань. Більша їхня частина, уже традиційно, земельні.

Перед початком роботи депутати заслухали виступи мешканців нашої громади: Наталія Козєйкіна просила виділити їй земельну ділянку в Новому Кривині, Руслана Чернюк звернулась з проханням до міської ради запровадити практику підтримки видання місцевих авторів, а Вадим Луцик (голова ГО «Світле майбутнє інвалідів») пояснив, з якою метою його громадська організація звертається до міської ради з проханням про виділення земельної ділянки.

Міська рада підтримала 8 депутатських запитів: 2 запити Олега Петрука («Європейська солідарність») – про облаштування покриття на майданчику для воркауту в парковій зоні та облаштування парковок для автомобілів(поблизу універмагу та готелю «Горинь») під час проведення ремонтних робіт на просп. Незалежності; Василя Войцеховського («За майбутнє») - про виділення земельних ділянок для учасників АТО/ООС; Катерини Янович («Самопоміч») - про звернення міської ради до Міністерства фінансів з проханням відмінити наказ про затвердження порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців; Олени Матросової («Самопоміч») – щодо розроблення положення конкурсу про підтримку видання книг місцевих авторів; Олександра Степанюка («Європейська солідарність») - про внесення змін до детального плану щодо переведення частини земельної ділянку поблизу ринку під паркову зону; Наталії Коваль («Самопоміч») - про належне облаштування кладовища по вул. Б. Хмельницького в Старому Кривині; Ольги Бобіної («Батьківщина») - про утворення Молодіжної ради при виконавчому комітеті – консультативно-дорадчого органу.

Депутати не підтримали 3 проєкти звернень Нетішинської міської ради VIII скликання через втрату їхньої актуальності та недопрацювання: до Президента України та Кабінету Міністрів України – щодо необхідності невідкладного інформування населення Нетішинської МТГ про початок вакцинації; до голови Хмельницької ОДА - про вжиття невідкладних заходів щодо організації та проведення імунізації (вакцинації населення) проти COVID-19; до Президента України та Верховної Ради України– щодо негайного розслідування «Вагнергейту». Натомість, зі змінами та зауваженнями, озвученими Валентиною Щуклою («Воля»), прийнято звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо забезпеченості лікарень, належне соціальне забезпечення медичних працівників, залучених до ліквідації епідемії та лікування хворих на COVID-19 і прискорення вакцинації жителів регіону.

З метою реалізації права жителів багатоквартирних будинків, в яких створено ОСББ, на участь у програмі підтримки енергомодернізації будинків «ЕНЕРГОДІМ» ДУ «Фонд енергоефективності» на 2020-2023 роки», рішенням міськради збільшено фінансування Програми підвищення енергоефективності Нетішинської МТГ на 2018-2023 роки на 1 200 грн (по 400 грн на 2021-2023 роки).

Затверджено Положення із впровадження механізму заохочення та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних, або пов’язаних з корупцією, правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» у Нетішинській міській раді та її виконавчому комітеті.

Відтепер архівний відділ виконавчого комітету буде самостійним структурним підрозділом виконавчого комітету, як того вимагає чинне законодавство – відповідне рішення було прийнято на пленарному засіданні.

Як переможця конкурсу, за строковим трудовим договором (контрактом) терміном на 5 років, рішенням міської ради призначено Ольгу Назаренко на посаду директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників Нетішинської міської ради з 5 травня 2021 року. Наступним рішенням оголошено конкурс на посаду консультанта Центру.

Було прийнято декілька рішень міської ради щодо перейменування та зміни типу дошкільних навчальних закладів (ясла-садок). Відтепер, згідно з чинним законодавством, вони йменуються закладами дошкільної освіти Нетішинської міської ради (№2 «Казка», №3 «Дзвіночок», №4 «Вогник». №5 «Пізнайко», №6 «Веселка», №7 «Оленка», №8 «Золотий ключик», №9 «Пролісок»). Перейменовано і комунальні позашкільні навчальні заклади –«БДТ», «Юний технік» і «Центр культури і краєзнавства учнівської молоді» у відповідні заклади позашкільної освіти. Відповідно затверджено і нові редакції статутів всіх перейменованих освітянських закладів (серед іншого, визначено механізм призначення на посаду їхніх керівників).

Затверджено в новій редакції також статути 2-х закладів культури: школи мистецтв та художньої школи, в яких, відповідно до чинного законодавства, зазначені права і обов’язки засновника (Нетішинська міська рада) щодо управління закладами.

Відповідно до прийнятих рішень, міська рада взяла до відома заключні та проміжкові звіти про виконання більше 10 місцевих програм.

Рішеннями міської ради управлінню капітального будівництва виконавчого комітету передано функції замовника будівництва спортивних майданчиків зі штучним покриттям на територіях зош №1, №4 та Старокривинського НВК, спортивного майданчика зі штучним покриттям для гри у міні-футбол на території зош №2.

Внесено зміни до місцевих програм: співфінансування проєктів у сфері капітальних ремонтів житлового фонду та благоустрою Нетішинської МТГ на 2021-2023 роки (була прийнята на 6 сесії міськради 5. 02. 2021); благоустрою; сприяння розвитку підприємництва; розвитку цивільного захисту та ін.

Міська рада прийняла рішення про делегування своїх представників (по 2 депутати) до складу наглядових рад 5 комунальних підприємств: «ЖКО», «Благоустрій», «Комфорт», «СМСЧ м. Нетішин», «Центр ПМСД». Іншим рішенням взято до відома звіт голови наглядової ради КП «Благоустрій».

Надано згоду на передачу з державної у комунальну власність територіальної громади майданчик для проведення культурно - масових заходів, що розташований по вул. Шевченка («вертолітний» майданчик). Визначено його майбутнього балансоутримувача – КП «Благоустрій».

З метою вирішення окремих проблемних питань, міська рада своїм рішенням внесла зміни до бюджету територіальної громади на 2021 рік. Так, серед іншого, були виділені кошти для надання фінансової допомоги суб’єктам господарювання (200 тис. грн), КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» - на заробітну плату, медикаменти і матеріали (5 928 474 тис. грн.) та 67,7 тис. грн - на придбання автоматичного зовнішнього дефібрилятора. КНП НМР « Центр ПМСД» - грошова допомога 2 працівникам за часткове покриття витрат за проживання в орендованому житлі ( 54 тис. грн). КП :Благоустрій»: придбання дорожніх знаків на вул. Солов’євська (129, 4 тис. грн), проєкт організації дорожнього руху по вул. Будівельників (11тис. грн), встановлення вузла обліку води на технічній базі (42,8 тис. грн), придбання дорожніх знаків (65,2 тис. грн), розроблення проєктно-кошторисної документації будівництва мережі зовнішнього освітлення вул. Чкалова, Космічна, Л. Українки, Шевченка, Б. Хмельницького в Старому Кривині. КП «Комфорт»: встановлення фонтанчиків питної води на території 2-х парків та пляжу (277 тис. грн), КП «ЖКО»: капітальний ремонт ліфта в буд. №10 по просп. Незалежності (60 тис. грн), придбання сміттєвоза (1400 тис. грн). КП «Агенція місцевого розвитку»: для надання поворотної фінансової допомоги для підтримки і розвитку житлового фонду, експертне обстеження ліфтів з електровимірами (7, 5 тис. грн) та ін..

 Окрім цього, виділені кошти для управління будівництва виконавчого комітету на виготовлення проектної документації будівництва спортивних майданчиків в зош №1, 2, 4, Старокривинському НВК та заміні пожежної сигналізації в будівлі головного корпусу лікарні; придбання паливно-мастильних матеріалів для відділу СБУ в м. Нетішині; поточного ремонту адмінбудівлі в Старому Кривині; проведення психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових занять особам з особливими освітніми проблемами (управління освіти) і т. ін.. 

Щодо блоку земельних питань (їх налічувалось майже сотня), то рішення по багатьом з них приймалося шляхом «пакетного» голосування, або без обговорення (попередньо всі вони детально вивчались на засіданнях профільної депутатської комісії, в т.ч. і виїзної).

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради