Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ ДЕПУТАТИ ПРАЦЮВАЛИ КОНСТРУКТИВНО

31 тра 2021

У п’ятницю, 28 травня, відбулась 10 сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Депутати розглянули 90 питань порядку денного. Уже традиційно, переважна їхня частина – земельні (стосувались регулювання земельних відносин).

Перед початком роботи пленарного засідання виступила мешканка Нетішина Н. Ткачук. Вона просила міську раду виділити кошти для належного облаштування обвідного каналу на вул. Варшавській та місця для збору сміття біля буд. № 1 та № 3.

Щедрим було пленарне засідання на депутатські запити. Із 8 озвучених - підтримано 6: Івана Романюка ( секретар міської ради (Воля) - про звернення міської ради до Кабінету Міністрів України та комісії НКРЕКП щодо повернення пільгових лімітів для населення за спожиту електроенергію та їхнього збільшення; Наталії Коваль (Самопоміч) – щодо вирішення питання підключення електроенергії в дачних кооперативах « Заозерне» і «Яблунька»; Вадим Омельчук (Самопоміч) – про неналежну, на його думку, якість проведення ремонту дорожнього покриття по вул. Варшавська; Богдана Шмигельський (Слуга народу) – про звернення до Верховної Ради України з проханням ухвалити законопроєкти щодо малої приватизації; Анатолія Олійника (Воля) – щодо сприяння встановлення додаткових столів для настільного тенісу на спортивному майданчику навпроти буд. № 26 по просп. Незалежності ( поряд з дитсадком № 4); Олени Матросової ( Самопоміч) - про інформування громадськості про рішення виконкому щодо підтримки книговидавничої справи та книгорозповсюдження у Нетішинській міській територіальній громаді, збільшення грошової суми такої підтримки.

Міською радою було прийнято звернення до Міністерства фінансів України про відтермінування прийняття проєкту наказу «Про затвердження Порядку обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі, платників єдиного податку». А 2 депутатські запити Сергія Почебули (Самопоміч) більшістю депутатів не були підтримані: про скасування міською радою попередніх рішень, що стосувались кооперативу «Успішний» та про законність встановлення МАФів на території міста (район зош №1 та АТБ).

Внесено зміни до Комплексної програми розвитку та підтримки комунальних підприємств охорони здоров’я Нетішинської МТГ. Зміни були зумовлені збільшенням коштів на сприяння та заохочення медпрацівників з нагоди професійного свята і виплату одноразової матеріальної допомоги донорам.

Відтепер Нетішинський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю перейменовано на Нетішинський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Мрія» - відповідне рішення прийнято міською радою.

Депутати затвердили звіт про виконання бюджету Нетішинської МТГ за січень-березень 2021 року та внесення змін до бюджету на 2021 рік. Так, серед іншого, виділено: 1 млн. 265 тис. грн на виплату премії працівникам КНП «СМСЧ м. Нетішин»; 16 тис. 250 грн – одноразова допомога донорам; 53тис. 387 грн – 20% доплата медпрацівникам днз в період карантину; 18 тис. 712 грн – 20% доплата медпрацівникам зош в період карантину; 57 тис. грн – одноразова матеріальна допомога працівникам медичних закладів, які задіяні у здійсненні заходів із запобігання поширення COVID-19; 18 тис. 819 грн – на ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ по вул. Енергетиків та вул. Промислова (КП «Благоустрій»; 100 тис. грн – проведення технічного обслуговування зовнішніх інженерних систем водопостачання в садибній забудові міста (КП «ЖКО»); 56 тис. 522 грн – транспортні послуги та придбання предметів, обладнання і інвентаря та 58 тис. 532 грн – придбання предметів довгострокового користування (КП «Комфорт»); для КП «Агенція місцевого розвитку» :192 тис. грн. – поповнення обігових коштів на надання поворотної фінансової допомоги для підтримки і розвитку житлового фонду ( ОСББ «Нетішин Михайлова 26» – 63 тис. грн, ОСББ «Варшавська 15», - 49 тис. грн, ОСББ «Михайлова 14» – 80 тис. грн),124 тис. 077 грн – поповнення обігових коштів на надання поворотної фінансової допомоги для підтримки і розвитку житлового фонду ( для ліквідації наслідків пожежі в буд. №9 по просп. Незалежності).

Також була розподілена субвенція з державного бюджету (1 млн. 900 тис. грн):100 тис. грн. – спрямовано на виготовлення проєктно-кошторисної документації будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям для гри у міні-футбол на території зош №2 та 1 млн. 800 тис. грн - на його будівництво.

Рішенням міської ради затверджено комплексну програму щодо забезпечення казначейського обслуговування на території Нетішинської МТГ (згодом при прийнятті змін до бюджету було виділено 32 тис. грн на придбання матеріалів і комп’ютерної техніки) та правила розміщення зовнішньої реклами на території міської громади.

Рішенням міської ради надано згоду на передачу об’єктів з державної у комунальну власність Нетішинської МТГ: проїзної частини під’їзної дороги № 2 від автодороги №1 до АТП ВАТ «УБ ХАЕС»; проїзну частину під’їзної дороги №13 від автодороги №1 до «піонерної бази»; берегозакріплювальні споруди р. Горинь І-ої та ІІ-ої черг, розташовані вздовж р. Горинь; елементи благоустрою кладовища. Слід зазначити, що подібні рішення щодо цих об’єктів приймаються не вперше, але на рівні Кабміну та НАЕК «Енергоатом» раніше вони не мали позитивного рішення.

Щодо блоку земельних питань, то рішення по багатьом з них приймалось шляхом «пакетного» голосування, або без обговорення (всі питання попередньо детально вивчались на засіданнях профільної депутатської комісії).

Відділ з організаційних питань