Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ ВИСТУПИ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РОБОТИ ПЛЕНАРНОГО ЗАСІДАННЯ

22 лис 2021

 

 

У п’ятниця, 19 листопада, відбулась 16 сесія Нетішинської міської ради VIII cкликання, на розгляд порядку денного якої було винесено 194 питання, що стосувались різних сфер життєдіяльності міської територіальної громади. Уже традиційно, домінуюча їхня кількість – це питання, що стосуються сфери земельних відносин. 

Головував на пленарному засіданні секретар міської ради Іван Романюк.

Перед початком розгляду питань порядку денного у сесійній залі виступили мешканці Нетішина. Володимир Соснов наполягав на виділенні коштів з місцевого бюджету для ремонту ліфта в 5-му гуртожитку. Юлія Білан, мешканка буд. №1 по вул. Енергетиків зачитала колективне звернення з прохання виділити у спільне користування земельну ділянку, яка розташована поряд з їхнім будинком (у будинку господарює ОСББ). Вже згодом, під час розгляду цього питання в порядку денному, після тривалої дискусії не був підтриманий більшістю депутатів проєкт рішення міської ради про відмову ОСББ «Енергетик місто Нетішин» у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі її у власність орієнтовною площею 0, 1225 га, для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, у зв’язку невідповідністю вимогам ч. 2 ст. 42 Земельного кодексу України (земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України), а також на підставі ч. 1 ст. 134 Земельного Кодексу України, а саме: земельні ділянки державної чи комунальної власності продаються чи передаються в користування (оренду, суперфіцій, емфітевзис) окремими лотами на конкурсних засадах (на земельних торгах). Розгляд цього питання перенесений на наступну чергову сесію, його детально вивчатиме профільна депутатська комісія. 

 Окрім цього, у свій час для ОСББ «Енергетик місто Нетішин» рішенням міської ради була передана у власність прибудинкова територія. А щодо тієї земельної ділянки, про яку йде мова у колективному зверненні, то не були надані документи про те, що на ній розташоване майно, що належить співвласникам будинку.  До того ж, як з’ясувалось під час розгляду цього питання, разом зі зверненням до міської ради направлено протокол загальних зборів співвласників будинку, який був неналежно оформлений. 

 Виступив перед пленарним засіданням і депутат міської ради Сергій Почебула (Самопоміч),  він розповів про ситуацію щодо будівництва житлового будинку неподалік буд. №11 по вул. Варшавській. 

Відділ з організаційних питань