Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ

27 тра 2021

За процесуального керівництва Нетішинського відділу Шепетівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від проходження програми для кривдників.

         Встановлено, що в січні 2020 року Нетішинським міським судом притягнуто до адміністративної відповідальності місцевого жителя за вчинення домашнього насильства в сімї з одночасним направленням для проходження корекційної програми для осіб які вчинили домашнє насильство, передбаченої Законом України "Про запобігання та протидію  домашньому насильству".

         В той же час, нетішинець, достовірно знаючи про покладені на нього обов’язки, умисно, без поважних причин від проходження програми ухилився.

         Вироком суду кривдника визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.390-1 КК України та засуджено до 1 року обмеження волі, на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбуття покарання з іспитовим строком 1 рік.

 

 

Примітка: корекційна програма для кривдників – комплекс заходів спрямованих на зміну насильницької поведінки кривдника у приватних стосунках, відповідального ставлення до власних вчинків та їхніх наслідків, до виконання батьківських обов’язків, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків.