Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРИДБАНО ЖИТЛО ДЛЯ ОСОБИ ВІКОМ 35 РОКІВ і СТАРШІ

17 лис 2021

У вівторок 16 листопада під головуванням Антоніни Карназей, начальника служби у справах дітей, відбулося засідання міської комісії з формування потреби у 2021 році в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

На порядку денному було питання щодо надання дозволу на перерахування коштів із спеціального рахунку особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування (особа віком старша 35 років), за договором купівлі-продажу за рахунок грошової компенсації (субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам). Дозвіл був наданий. Житловий будинок, загальною площею 71  кв.м.,  житловою площею 44 кв.м. з господарськими будівлями до нього та земельну ділянку для будівництва і обслуговування  житлового будинку, господарських будівель і споруд, особою придбано у с.Лисиче Шепетівського району Хмельницької області.

Варто зазначити, що відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 р. №615 право на отримання грошової компенсації мають особи віком від 16 років у порядку черговості відповідно до дати включення у списки громадян, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень. З новацій, які передбачені постановою – можливість отримання компенсації для придбання житла особам старше 23 років. Виплата грошової компенсації здійснюється залежно від віку особи: для осіб від 16 до 23 років – 100 відсотків граничної вартості житла; для осіб від 23 до 35 років ― 70 відсотків; для осіб старше 35 років ― 30 відсотків. Решта відсотків може бути сплачена за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або інших джерел, не заборонених законодавством.

У 2021 році Нетішинській міській територіальній громаді надана субвенція з державного бюджету, а саме грошова компенсація на придбання житла  для 11 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сумі 2973766,00 грн. Наразі придбано перше житло за рахунок субвенції 2021 року. Нова власниця житла подякувала за підтримку від держави.

 

 

За інформацією служби у справах дітей