Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ У НЕТІШИНІ ПОСИЛЕНО КАРАНТИННІ ЗАХОДИ

06 кві 2021

Сьогодні, 6 квітня, відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Вона була присвячена запровадженню з 7 квітня на території Хмельниччині, в тому числі Нетішинській міській територіальній громаді, «червоної» зони – посиленого заходу із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

Як зазначив у розмові з журналістами Олександр Супрунюк, посилення карантинних заходів викликані збільшенням кількості хворих на коронавірус. Вчора, 5 квітня відбулось засідання обласної комісії ТЕБ і НС, її рішення є обов’язковим до виконання місцевими органами влади. Того ж дня відбулося також засідання і Нетішинської міської комісії ТЕБ і НС. «Місцеві органи влади на підставі рішення обласної комісії можуть лише посилювати карантинні заходи, а не послаблювати. На території Нетішинської громади не будуть застосовуватись інші посилені заходи, окрім тих, що вказані в протокольних рішеннях обох комісій», - зауважив міський голова. Він детально розповів про те, які обмеження діятимуть в період локдауну з 7 по 18 квітня (з детальною інформацію щодо обмежень у цей період можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради або на сторінці виконкому в соціальній мережі Фейсбук).

Розповів Олександр Супрунюк журналістам і про ситуацію з лікуванням коронавірусних хворих в місцевій лікарні. Нетішинська лікарня має одну з найкращих в області матеріально –технічну базу: функціонують ПЛР- та ІФА-лабораторії, киснево-генеруюча станція.

Так, з п’ятниці, 2 квітня, запрацювала в СМСЧ киснево-генеруюча станція. Раніше, щоб забезпечити стаціонар кисневими балонами, кілька працівників медсанчастини щоденно постійно їх вивантажували та підключали до системи. А кисневих балонів привозили щодня кілька десятків. Це відповідальна, трудомістка і важка праця. Нині, з введенням в експлуатацію кисневої станції, підключення відбувається в автоматичному режимі, постійно підтримується тиск у мережі не менше 4 атмосфер і у випадку його зниження, станція включається автоматично. До того ж, 20 балонів підключені як резервні – на випадок непередбачуваних ситуацій (вимкнення світла і т. ін.) вони теж включатимуться автоматично. На сьогоднішній день наповненість ліжок становить 67, 5%, є резервні місця. Окрім цього, 97 ліжко-місць приєднані до кисневої мережі на випадок надзвичайної ситуації.

Як розповів Олександр Супрунюк, проаналізовано витрати на електроенергію, яку споживає киснева станція за добу – вийшло майже 1100 грн, а за затребувані добові кисневі балони потрібно було б заплатити більше 11 тис. грн. Отже, 1 куб м виробленого станцією кисню в 10 разів дешевше від закупленого. За рахунок такої економії за невеликий проміжок часу можна окупити всі затрати, що пішли на реалізацію проєкту щодо киснево-генеруючої станції.

Закуплена у свій час ПЛР-лабораторія дає змогу за півдня зробити тест та дозволяє оптимально використовувати ліжко-місця стаціонару. За рахунок коштів від надання платних послуг щодо проведення ПЛР- та ІФА- тестів, КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» частково було проплачено встановлення кисневої станції.

На закінчення спілкування з журналістами, міський голова Олександр Супрунюк звернувся до всіх мешканців територіальної громади з проханням бути свідомими і дотримуватись карантинних заходів.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради