Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ: У 2021-МУ РОЦІ ПОТРІБНО ЗАВЕРШИТИ РОЗПОЧАТЕ РАНІШЕ

21 січ 2021

 

У вівторок, 19 січня, відбулась пресконференція міського голови Олександра Супрунюка для представників місцевих засобів масової інформації. Йшлося на ній про актуальні питання життєдіяльності Нетішинської міської територіальної громади, про капітальні видатки проєкту місцевого бюджету на 2021рік та плани щодо розбудови міста.

Розповідаючи про заплановане на 2021 рік, міський голова наголосив на тому, що, перш за все, необхідно завершити розпочаті раніше роботи. Так, до кінця 2020 року з об’єктивних причин не завершено будівництво моста через Горинь. На певний період роботи були загальмовані - вніс свої корективи в терміни здачі об’єкту коронавірус та вирішення будівельниками деяких виробничих питань. Нині будівництво мосту відновлено: монтуються щити настилу та розпочалась підготовка до монтажу арок.

Потрібно завершити будівельні роботи і по будівлі БДТ, на цей об’єкт будуть спрямовані кошти з місцевого бюджету. Олександр Супрунюк зауважив, що марною була надія на фінансову допомогу з обласного та державного бюджетів. БДТ необхідно здати в експлуатацію в нинішньому році, адже нині нагальною є реформа освіти. У Нетішині потрібно «розвантажити» 2 школи, в яких навчання здійснюється в 2 зміни. «Ми плануємо, якщо все буде добре, у будівлі колишнього 1-го дитячого садочка (нині там розташований БДТ) зробити ремонт і відкрити початку школу. Потрібно не зруйнувати ті гарні напрацювання, що в на є, і в той же час зробити так, щоб наші діти отримали якісну освіту. Тому наступний етап після БДТ – це роботи, пов’язані з відкриттям початкової школи», - поділився планами міський голова.

Щодо дитсадка №10 по вул. Варшавській, то за словами Олександра Супрунюка початок будівництва цього об’єкту було включено до програми Президента України «Велике будівництво» на 2020 рік, але без певні причини перенесено на 2021-й. Тому є надія, що в нинішньому році розпочнуться роботи. Це великі кошти - майже 72 млн. грн. Нині в нетішинських дитсадках проблем з влаштуванням дітей немає, але якщо розпочнеться будівництво 3-го та 4-го енергоблоків ХАЕС, то дитсадок буде необхідний, бо саме в тому мікрорайоні міста розвиватиметься житлове будівництво.

Правильною вважає Олександр Супрунюк стратегію будівництва парків у місті, які стали улюбленими місцями відпочинку нетішинців. Це видно з того, скільки там людей не тільки вдень, а й вечором. Практично роботи з облаштування (інфраструктури) обох парків в цілому завершені, є потреба їхнього наповнення певними елементами: туалети, заклади сфери харчування, торгівлі, надання послуг та скульптурних елементів. Все залежатиме від того, як до таких ініціатив ставитимуться депутати та чи вистачить коштів на проведення робіт.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради