Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ: ПРО ДЕПУТАТСЬКУ ЕТИКУ ТА ПРЕТЕНДЕНТІВ НА ЗЕМЕЛЬНІ «НАДІЛИ»

20 січ 2021

 

У вівторок, 19 січня, відбулась пресконференція міського голови Олександра Супрунюка для представників місцевих засобів масової інформації. Йшлося на ній про актуальні питання життєдіяльності Нетішинської міської територіальної громади, про капітальні видатки проєкту місцевого бюджету на 2021рік та плани щодо розбудови міста.

Спілкуючись з журналістами, міський голова не оминув питання і депутатської етики, яке нині стало актуальним на місцевому рівні. «Депутати міської ради такі ж люди, як і всі громадяни. Вони добровільно взяли на себе громадянський обов’язок бути депутатом, представляти інтереси громади - люди за них проголосували. Є певні «тривожні» сигнали, коли з’являється приватний інтерес в окремих обранців. «Аморально «розмахували» мандатами і вимагати особливого ставлення до себе, як це роблять деякі новообрані депутати. Всі ратували за справедливість, але чомусь лобіюють окремих підприємців, причому незаконними вимогами. Минуло 2 місяці і вже почали шукати землю своїм родичам. Я застерігаю, що такі речі озвучуватиму і перешкоджатиму неправомірним або аморальним вчинкам зі сторони депутатів», - сказав Олександр Супрунюк.

На місцеві органи влади, від Держгеокадастру передані земельні ділянки, що розташовані за межам населених пунктів, який раніше розпоряджався цими землями. Загальна площа земель, які будуть передаватись до Нетішинської міської ради, становить 248 га. Як розповів журналістам міський голова, вже деякі громадяни, причому не тільки мешканці Нетішинської міської територіальної громади, починають писати заяви про виділення їм 2 га землі. Як показує попередня практика, отримавши земельні ділянки, їх продають і на цьому місті теоретично, наприклад, може з’явитись якийсь кар’єр.

 «Є бажання роздеребанити земельні ділянки, але ми намагатимемось цьому протистояти. Тому на сесію міської ради виноситимемо питання резервування земельних ділянок, які знаходяться за межами територіальної громади, за міською радою. Якщо і реалізовувати їх, то тільки через аукціон. Що дасть можливість це зробити прозоро і, головне, не змінювати цільове призначення земельних ділянок», - зауважив міський голова Олександр Супрунюк. В цьому контексті він розповів журналістам, що більше року тому через аукціон одній фірмі була передана в оренду земельна ділянка площею 55 га, яка розташована на виїзді з Нетішина. До місцевого бюджету за оренду землі фірма сплачує більше 300 тис. грн. за рік і займається виробництвом сільськогосподарської продукції.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради