Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ОФОРМИТИ АВТОМОБІЛЬ І ОТРИМАТИ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ МОЖНА БУДЕ І В ЦНАПі

17 бер 2021

 У вівторок, 15 березня, відбулось пресконференція міського голови Олександра  Супрунюка для місцевих ЗМІ. Йшлося про плани щодо розвитку територіальної громади на 2021 рік та  результати роботи з початку нинішнього року.

Спілкуючись з журналістами, міський голова розповів про те, які рішення були прийняті на 7 сесії міської ради  12 березня 2021року. Так, розглядався проєкт рішення про внесення змін до бюджету громади на 2021 рік. Серед іншого, були виділені кошти для придбання фігур у «Диво-парк» (400 тис. грн). «Це можна було зробити ще на попередній сесії, але більшість депутатів була проти. Чому раніше не захотіли фінансувати? Мені дивно. Напевно думали, що це покаже, що міський голова щось зробив. Але ж воно не для міського голови робиться, а для всієї громади», - зауважив Олександр Супрунюк . І далі розповів, що нині скульптор Микола Мельничук працює над виготовленням  декількох фігур для нетішинського парку з добре відомої всім казки. Працюватиме він за цивільно-правовою угодою.

Виділено кошти на останній сесії і на поточний ремонт фонтану, що розташований на площі перед адмінбудівлею виконкому. Фонтан довго функціонував, потім вийшов з ладу, а в 2007 році  його було засипано землею. «Нині комунальники проаналізували  наскільки його функціонально можна відновити. І з’ясувалось, щоб фонтан запрацював, не потрібно проводити ніяких серйозних капітальних робіт, а лише закупити необхідне обладнання, перекласти плитку.  Всі роботи своїми готові зробити працівники КП «Комфорт», директор підприємства є гідротехніком і розуміється в цьому», - прокоментував Олександр Супрунюк.

Отже, за підрахунком, для відновлення фонтану потрібно 342 тис. грн. Раніше з приводу відновлення фонтану, за словами міського голови,  на його адресу надходили різного роду комерційні пропозиції, де сума значилась 2,5 – 3 млн. грн. Сьогодні він має надію, що цей фонтан  стане одним із улюблених місць відпочинку містян у спекотний час.

На сесії в рамках реалізації  комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю також виділено 100 тис. грн. для поліцейських офіцерів громади. Ці кошти будуть спрямовані на екіпіровку ще 2 автомобілів для поліцейських Нетішинської МТГ, які виділені зарубіжними партнерами (США і Канада) в рамках реалізації програми Міністерства внутрішніх справ України «Поліцейський офіцер громади». Відповідно до договору, який було підписано 2 роки тому, Нетішинська громада повинна виконати свою долю участі в забезпеченні матеріальної бази поліцейських офіцерів громади. Це стосується паливно-мастильних матеріалів, заміни шин в автомобілях і т. ін.

Розповів міський голова і про виділення на останній сесії коштів (226 тис. грн) на придбання програмно-апаратного комплексу для виготовлення технічних паспортів на автомобілі  та посвідчень водія.  Ці послуги надаватимуться в ЦНАПі без участі Шепетівського  МРЕВ (сервісного центру МВС). « Я думаю, що це розвантажить ті черги, які до цього часу є і дасть можливість людям вибирати, де краще оформити автомобіль чи отримати посвідчення водія. Сподіваюсь, що ми налагодимо роботу так, щоб люди не скаржились і отримували максимум комфорту. А для того, щоб програмне обладнання запрацювало якнайшвидше, ми докладемо максимум зусиль», - сказав міський голова Олександр Супрунюк.

 Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради