Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ: ПРО ПРЕЗЕНТАЦІЇ УТИЛІЗАЦІЇ СМІТТЯ ТА САНАЦІЮ ОБВІДНОГО КАНАЛУ

08 чер 2021

У понеділок, 7 червня, відбулась чергова прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. На ній йшлося про останні новини в Нетішинській територіальній громаді та про плани на завтрашній день.

Серед іншого, розповів Олександр Супрунюк про дві презентації, які пройшли 28 травня у сесійній залі будівлі виконкому по закінченню 10-го пленарного засідання міської ради.

Власник інвестиційної компанії «SES UKRAINE» Іван Бебло ознайомив депутатів та зацікавлених осіб з технологічним процесом сортування та переробки сміття, з впровадженням технологій утилізації сміття з дотриманням європейських стандартів. Слід зауважити, що спалювання РДФ (паливо зі сміття) не проводитиметься на території Нетішинської ОТГ а тільки його виробництво. Як свідчать факти, депутати від почутого мали позитивне враження.

«На наступну сесію міської ради виноситиметься питання про надання земельної ділянки для інвестора. Ми обов’язково будемо інформувати громаду, як будуть розвиватись події в цьому напрямку», - зауважив міський голова.

Розповів Олександр Супрунюк і про другу презентацію - санацію води в обвідному каналі. Підприємець пропонує виконати дослідну санацію витоків обвідного каналу вапняковим борошном за свої кошти під проводом фахівців Рівненського Національного університету водного господарства і природокористування, як захід соціального партнерства за погодження на геологічне вивчення надр ділянки піску біля Нового Кривина на запит Держгеонадра. Земельна ділянка, про яку йде мова, не придатна для сільськогосподарських робіт. Попри це, депутати не підтримали таке погодження. Але, відповідно до чинного законодавства, якщо міська рада не надає згоди протягом певного терміну, Держгеонадра всерівно проводитиме геологічне вивчення.

Якщо ж на ділянці біля Нового Кривина закипить робота, то вивіз піску, як зауважив інвестор у сесійній залі, буде здійснюватись залізничним транспортом.

Відділ з організаційних питань