Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ПРО ДЕПУТАТСЬКУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ І ДЕПУТАТСЬКУ КОМПЕТЕНТНІСТЬ

09 чер 2021

У понеділок, 7 червня, відбулась чергова прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. На ній йшлося про останні новини в Нетішинській територіальній громаді та про плани на завтрашній день.

Спілкуючись з журналістами, серед іншого, міський голова акцентував увагу і на відповідальності, компетентності та виваженості окремих місцевих обранців при підготовці депутатських запитів та їхньої роботи в профільних комісіях міської ради. Він розповів про те, що мешканець Старого Кривина, який представляє інтереси своєї доньки, скаржився з приводу проблеми, яка виникла під час приватизації земельної ділянки (один із сусідів не погоджує межу). Чотири члени профільної депутатської комісії виїхали на місце, склали акт про відмову винести дане питане на розгляд до сесійної зали. Комісія вирішила не надавати дозволу на погодження меж земельної ділянки без згоди суміжних землекористувачів. Як зауважив міський голова, відповідно до чинного законодавства, навіть якщо сусід не надав згоду, питання має бути винесено на розгляд сесії. Отже, це питання розглядатиметься на засіданні комісії з розгляду земельних спорів, а потім на сесії міської ради. До того ж, скаржник викликав землемірів і з’ясувалось, що сусіди, самовільно «прихопили» собі 3 соток земельної ділянки.

Прокоментував міський голова і депутатський запит Володимира Омельчука (Самопоміч) на останній (десятій - від 28 травня) сесії міської ради щодо заборони на території Нетішинської МТГ проведення поточного ремонту вибоїн дорожнього покриття пневмо-струменевим методом.

 «Виникає питання: як ремонтувати? Дочекатись, доки будуть ями і вирубувати їх… Є визначені державні будівельні норми (ДСТУ-НБ В.3.2-5:2016 – настанова з ліквідації вибоїн покриття нежорсткого дорожнього одягу автомобільних доріг), які передбачають саме такий метод ремонту доріг (ліквідації вибоїн). Причому він використовується не тільки в Україні і досить ефективний. Не можливо зробити ремонт без певних незручностей та обмежень руху транспорту. Я не бачу іншого способу проводити ремонт, ніж пневмо-струменевим методом або вирізуванням ділянки дорожнього покриття і по-новому його асфальтуванням», - сказав Олександр Супрунюк.

Бажаючим дізнатись про технологію пневмо-струменевого методу ремонту доріг, за інформацією можна звернутись до КП «Благоустрій».

У соцмережах були представлені фото з місць проведення ремонту і обурені коментарі про те, що дрібний щебінь заважає руху транспорту. «Але ж потрібно не забувати про обмеження руху автотранспорту в місті, а не «літати» на автомобілі. Як можна заборонити проводити ремонт пневмо-струменевим методом? Ми закупили відповідну техніку, економимо великі кошти, не залучаючи до робіт підрядників. Використовуючи цей метод ремонту дорожнього покриття, ми продовжуємо термін його експлуатації», - зауважив Олександр Супрунюк.

Резонансу серед мешканців Старого Кривина набув депутатський запит Наталії Коваль (Самопоміч) щодо закриття старого кладовища по вул. Б. Хмельницького. Міський голова вважає, що перш, ніж робити депутатський запит, що стосується життя Старого Кривина, а саме старого кладовища, потрібно було з’ясувати всі «за» і «проти» та не піднімати інформаційну хвилю, запрошувати обласне телебачення, не чекаючи рішення комісії, яка створена на підставі депутатського запиту.

Він розповів журналістам, що кладовищу, про яке йде мова, сотні років. Старожили твердять, що на ньому здійснювалось декілька підзахоронень. Протягом його існування кілька разів забороняли поховання. Останній дозвіл здійснювати поховання на кладовищі тягнеться ще з воєнних років. Тоді старокривинці боялися везти небіжчика на кладовище, що на околиці села в лісі.

У неділю, 13 червня, за ініціативи старости Старого Кривина відбудеться схід села, на якому обговорюватиметься питання закриття старого кладовища. «Я дуже прошу депутатів, перш ніж щось пробувати вирішувати, добре подумати. Такі питання не повинні вирішуватись без громади. Вона повинна сказати свою думку, а влада - почути голос громади. Ми це питання по нетішинських кладовищах вивчали в 2015 році. Тоді з’ясували: якщо кладовища узаконити (поставити на баланс) - буде заборонено використання земель та води в радіусі 300 м і встановлена плата за поховання», - зауважив міський голова Олександр Супрунюк.

Відділ з організаційних питань