Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ: ЗБІЛЬШАТЬСЯ ВИЛУЧЕННЯ З МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ

13 лип 2021

У вівторок, 13 липня, відбулася чергова прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для нетішинських ЗМІ. Йшлося про останні міські новини і не тільки…

Спілкування з журналістами розпочалось з неприємних новин. Як розповів Олександр Супрунюк, нині в Україні розробляється бюджетна декларація на 2022-2024 роки. Вона негативно відобразиться на бюджеті Нетішинської МТГ.

Так, у нинішньому році з місцевого бюджету, порівняно з попереднім, значно збільшились вилучення, становлять відповідно 36 млн. грн і 54 млн. грн. А надалі плануються вилучення в таких розмірах: 2022 рік – 75 млн. грн, 2023 рік – 89 млн. грн, 2024 рік – 105 млн. грн. Це притому, що мінімальна заробітна плата має зрости з 6 тис. грн. до 7 665 грн. Отже, мінімальна заробітна плата зросте на 27 %, а вилучення - на 92 %.

Верховною радою в першому читанні проголосовано за законопроект про олігархів. За словами міського голови, якщо до другого читання не будуть внесені в законопроект зміни, то з місцевих бюджетів заберуть надходження від акцизного збору ( від продажу цигарок, паливо-мастильних матеріалів, спиртного). Варто нагадати, що в 2016 році в місцевих бюджетах залишались всі акцизні кошти, потім залишили 16%.

«Я звернувся з проханням до народного депутата України Олени Копанчук вплинути на ситуацію. Вона є заступником голови парламентського бюджетного комітету. Надіюсь на позитивний результат. Якщо буде прийнятий закон про олігархів у нинішній редакції, то підприємці будуть «загнані в тінь», фактично буде знищена спрощена система оподаткування. На мою думку, від малого і середнього бізнесу, що є в нашому місті, надходження до місцевого бюджету не збільшаться», - зауважив міський голова Олександр Супрунюк.

Відділ з організаційних питань