Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ БІОМЕТРИЧНОГО ЗАКОРДОННОГО ПАСПОРТА ДЛЯ ДІТЕЙ

14 кві 2021

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України особи, на ім’я якої він оформлений та дає такій особі право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Виїжджаючи із дитиною за кордон, батьки мають заздалегідь подбати про паспортний документ, який необхідний дитині для перетину кордону, як це передбачено законодавством України.

Усі підрозділи Міграційної служби області оформляють біометричні закордонні паспорти дітям з моменту народження, проте термін дії їх становить 4 роки, а при досягненні дитиною16-ти річного віку - на 10 років.

Нетішинський міський сектор інформує батьків, що для оформлення паспортного документа для дитини необхідно подати:

- заяву-анкету (друкується працівником, який приймає документи);

- паспорт громадянина України (для осіб, що досягли 14-річного віку);

- свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави. Якщо батьки, або один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями, або особами без громадянства, також подається довідка про реєстрацію особи громадянином України (у разі оформлення паспорта вперше із застосуванням засобів Реєстру);

- документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;

у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку, або - особі, яка не може пересуватись самостійно, у зв’язку із тривалим розладом здоров’я, та яка потребує термінового лікування за кордоном, що підтверджується відповідною довідкою лікувального закладу, може бути подано одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування.

Вартість оформлення закордонного паспорта становить: 694 грн - протягом 20 робочих днів;1046 грн - протягом 7 робочих днів, або ж протягом 3 робочих днів (у випадках визначених законодавством).

Звертаємо увагу, що подати заяву на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна у Нетішинському МС УДМС області за адресою: вул. Енергетиків, 4, контактний телефон: (03842) 9-00-75.Графік роботи підрозділу з вівторка по п’ятницю з 9.00-18.00 та у суботу з 9.00 до 16.45, обідня перерва з 13.00 до 13.45.

Для зручності отримання цієї послуги рекомендуємо скористатися сервісом «Електронна черга», що дає змогу зареєструватись онлайн та обрати зручний час та дату для оформлення біометричного документа.

Враховуючи карантинні заходи, просимо громадян під час відвідування підрозділу служби дотримуватись рекомендацій МОЗ України: користуватися захисною маскою та дезінфікуючими засобами; не створювати скупчення людей у підрозділі та дотримуватись безпечної відстані між людьми (щонайменше 1,5 метри).

Нетішинський МС УДМС