Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПАМ'ЯТЬ ВІЙНА ЧУЖА… ГЕРОЙСТВО… БІЛЬ… ДОЧАСНА СИВИНА…

15 лют 2021

Сьогодні, 15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Нетішині біля пам’ятника воїнам, загиблим в Афганістані та локальних війнах, пройшов мітинг-реквієм.

Як відомо, дата вибрана не випадково: 15 лютого 1989 року завершилась радянська військова інтервенція в Афганістані. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3 360 – не повернулися до своїх домівок.

Окрім афганської, за часів СРСР, українські військові брали участь і в інших локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав - вони виконували інтернаціональний обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Сирії, Анголі, Мозамбіку на острові Куба та в інших «гарячих» точках.

Хвилиною мовчання нетішинці вшанули пам'ять тих земляків зі Славутчини, хто загинув у боях на чужині, хто помер від бойових поранень вже на рідній землі та нетішинських воїнів-афганців, які відійшли у вічність вже через роки.

Теплі та щирі слова на адресу воїнів-афганців прозвучали з вуст їхнього побратима, члена правління міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів - інтернаціоналістів) Василя Пундика, заступника міського голови Василя Миська та генерального директора ВП ХАЕС Андрія Козюри.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради