Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НОТАТКИ З ЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ: ЖВАВІ ДИСКУСІЇ, ВАЖЛИВІ РІШЕННЯ

12 лип 2021

Більше 100 питань було винесено на розгляд порядку денного 11 сесії Нетішинської міської ради VІIІ скликання, яка відбулася у п’ятницю, 9 липня. Перед початком роботи депутати заслухали голову ГО «Світле майбутнє інвалідів» Вадима Луцика, який звернувся до міської ради з проханням підтримати питання про передачу в постійне користування громадської організації земельної ділянки, що знаходиться на північ від житлової забудови міста Нетішин, для будівництва багатоповерхівки.
Староста Старокривинського старостинського округу Світлана Ясенчук зачитала присутнім звернення від імені більшості мешканців, які проживають неподалік старого кладовища в селі Старий Кривин щодо скандальної ситуації, яка склалася з офіційним закриттям цвинтаря. Від себе особисто Світлана Ясенчук звернулася з проханням до народних обранців – не голосувати за заборону нових поховань на старому кладовищі. 
Про депутатські запити – питання, яке традиційно першим значиться на порядку денному. Було підтримано 5 з 7 депутатських запитів. Зокрема, Зої Машук («Воля») – про запровадження стимулювання вчителів, шляхом створення преміального фонду за перемогу педагогічних працівників в міському конкурсі «Учитель року». Відтак, 1 місце – 15 тис. грн, 2 місце – 10 тис. грн, 3 місце – 5 тис. грн, Таміли Соболик («За майбутнє») – про виділення коштів у сумі 196 тис. 986 грн на придбання спеціалізованого лінолеумного покриття та учнівських столів із мийкою в кабінет хімії для організації якісного освітнього процесу, Олега Петрука («Солідарність») – про облаштування даху на пісочниці по просп. Курчатова, 6, для комфортного відпочинку та дозвілля дітей, Наталії Коваль («Самопоміч») – про обмеження руху великогабаритного транспорту по вул. Снігурі для запобігання незручностей для мешканців і небезпечних ситуацій, Дениса Красовського («Слуга народу») – про придбання та встановлення бойлерів в душових кабінах палат в акушерського-гінекологічному відділенні, що дозволить при будь яких аварійних чи непередбачуваних ситуаціях завжди породіллям мати гарячу воду, не були підтримані депутатами – запит Олени Матросової («Самопоміч») про створення комісії з вивчення кадрової структури виконавчих органів міської ради, доцільності створення нових відділів, ефективності їх роботи та преміювання, Наталії Коваль («Самопоміч») – про запровадження щомісячного надсилання копій розпоряджень міського голови щодо преміювання апарату виконкому міської ради, керівників комунальних підприємств, керівників управлінь на електронні адреси депутатів міської ради. 
Депутати підтримали звернення Нетішинської міської ради VІIІ скликання до Верховної Ради України про ухвалення законопроектів щодо малої приватизації №4572 «Про внесення змін до ЗУ «Про Фонд державного майна України» та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна»,  №4573 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального процесуального кодексу України стосовно удосконалення державної політики управління об’єктами державної і комунальної власності», №4574 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо продажу об’єктів державної та комунальної власності)», №4575 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо коштів від приватизації об’єктів державної власності». Прийнято рішення про припинення приватизації групи об’єктів нерухомості, яка перебуває на балансі Фонду комунального майна міста Нетішина. Створено ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування складу Молодіжної ради при Нетішинській міській раді. Затверджено Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Нетішинській міській раді та її виконавчих органів. Затверджено концепцію розвитку цифрових компетентностей жителів Нетішинської міської територіальної громади. Депутатами було затверджено Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності.

Затверджено Положення про преміювання встановлення надбавок, доплат та інших видів заохочень керівникам комунальних закладів культури Нетішинської міської ради. Затверджено типову форму контракту з директором мистецької школи комунальної форми власності. 
Депутатський корпус підтримав рішення про призначення на посаду директора Нетішинської художньої школи від 30 липня 2021 року, без проведення конкурсу, Інну Степаненко терміном на 6 років. Призначено на посаду директора Нетішинської школи мистецтв від 30 липня 2021 року, без проведення конкурсу, Іванну Сиваківську терміном на 1 рік. Призначено Оксану Борковську на посаду директора Будинку дитячої творчості від 1 вересня 2021 року, без проведення конкурсу, терміном на 6 років. Миколу Заремського від 1 вересня 2021 року призначено на посаду директора клубу «Юний технік», без проведення конкурсу, терміном на 6 років. Олену Матус призначено на посаду директора «Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді» від 1 вересня 2021 року, без проведення конкурсу,  терміном на 1 рік.
Міською радою не підтримано п’ять рішень, зокрема, про внесення змін до рішень 8-ї сесії міської ради VIII скликання від 23 квітня 2021 року – №8/455 «Про перейменування Нетішинського КПНЗ Будинку дитячої творчості у заклад позашкільної освіти «Будинок дитячої творчості» Нетішинської міської ради», №8/456 «Про перейменування позашкільного навчального закладу клуб «Юний технік» у заклад позашкільної освіти клуб «Юний технік» Нетішинської міської ради, №8/457 «»Про перейменування Комунального позашкільного навчального закладу «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» в заклад позашкільної освіти «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді Нетішинської міської ради», №8/458 «Про статут мистецької школи «Нетішинська художня школа», 8/459 «Про статут мистецької школи «Нетішинська школа мистецтв». 
Погоджено наказ про облікову політику КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин». «Гаряча» дискусія між депутатами зав’язалася під час обговорення питання про структуру та загальну чисельність виконкому міської ради. Суперечки стосувались доцільності створення деяких відділів та ефективності їх роботи. Після жвавої дискусії більшістю голосів депутатів все ж таки було утворено відділ кадрової роботи апарату виконкому міської ради, відділ благоустрою та житлово-комунального господарства виконкому міської ради, відділ з питань торгівлі та закупівель виконкому міської ради, відділ державного архітектурно-будівельного контролю виконкому міської ради та затверджені положення відділів. Затверджено Положення про порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника КНП НМР «Центр ПМСД». Внесено зміни до ряду міських програм. 
У ході засідання народні обранці не підтримали рішення «Про заборону нових поховань на старому кладовищі в селі Старий Кривин». Взято до відома щорічний звіт про виконання у 2020 році програми «Муніципальне житло Нетішинської міської  територіальної громади на 2017-2027 роки»  та заключний звіт про виконання цільової програми забезпечення пожежної безпеки на об’єктах усіх форм власності, розвитку інфраструктури підрозділу пожежної охорони у м. Нетішин на 2016-2020 роки. Внесено зміни до бюджету Нетішинської міської ради, зокрема, виділено 323 тис. 600 грн на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином, 15 тис. 820 грн на придбання 2 тенісних столів для встановлення біля закладу ДНЗ №4, 213 тис. 520 грн на допомогу застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширення COVID-19, 48 тис. 570 грн  на технічне обстеження водопроводів садибної забудови м. Нетішин, 49 тис. 250 грн на перед проектні роботи по будівництву водопроводу садибної забудови м. Нетішин,   3 тис. 753 грн. на експертне обстеження з електровимірами пасажирських ліфтів просп. Незалежності, 1 та інше. У рамках внесення змін до бюджету Нетішинської громади, жваво обговорювалося питання щодо виділення 9 млн.грн з місцевого бюджету на співфінансування придбання мобільної ангіографічної системи з метою здійснення медичної практики – відкриття відділення  інтервенційної радіології КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» Хмельницької обласної ради на базі КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин». Директор КНП НМР «СМСЧ м.Нетішин» Василь Пословський представив депутатам мету, цілі та очікувані результати щодо організації кардіологічного реперфузійного центру в лікарні для надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда населенню госпітального округу. В результаті більшість обранців підтримали рішення.
Прийнято рішення про місцеві податки і збори. На території Нетішинської громади встановлені пільги для фізичних та юридичних осіб, із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Надано згоду на безоплатне прийняття майна до комунальної власності Нетішинської міської територіальної громади від ТОВ «МС-Зв’язок». Понад 90 питань нараховував блок земельних питань, більшість з яких приймалось шляхом пакетного голосування. 
Відділ з організаційних питань