Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НОВІ КАРАНТИННІ УМОВИ ДІЮТЬ ДО 31 СЕРПНЯ 2021 РОКУ

28 лип 2021

На виконання доручення Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, відповідно до листа Хмельницької обласної державної адміністрації від 23.07.2021 №1-III/255 інформуємо населення, що Кабінет міністрів України продовжив карантин до 31 серпня 2021 року. 
Нові карантинні норми були запроваджені в нашій державі з 17 червня. Новими правилами на всій території держави встановлюється «зелений» рівень епідемічної небезпеки. За нових карантинних умов у громадському транспорті та під час масових заходів або відвідин приміщень всі учасники мають дотримуватись маскового режиму. Відповідно робота закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів дозволяється за умов носіння масок та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників.
Кому дозволено зняти маски
Дотримання маскового режиму є необов’язковим за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу одного з таких документів:
 - негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до проведення заходу);
 - негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до проведення заходу);
 - документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.
Наприклад, якщо продавець магазину не носить маску/засіб індивідуального захисту, покупець має право попросити надати йому результати тестування або довідку про вакцинацію цього самого співробітника магазину. Якщо ж останній відмовляється показати відповідні документи/результати, покупець має право викликати поліцію та наполягати на складанні адміністративних матеріалів за порушення карантинних обмежень.
Щодо перетину кордонів та КПВВ
При «зеленому» рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати Контрольні пункти в’ї́зду-ви́їзду (КПВВ).
Водночас іноземцям завжди обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19 та одну із наступних позицій:
 - негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше, ніж за 72 години до перетину кордону);
 - негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону) ;
 - документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.
За відсутності таких документів чи довідок особа має пройти самоізоляцію за допомоги застосунку «Вдома» або обсервацію у випадку відмови чи неможливості скористатись цим застосунком. Припинити самоізоляцію така особа може одразу, отримавши негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 безпосередньо в пункті тестування на КПВВ.